Press / Večernje novosti: Babić: Znali smo šta nas čeka, ali su neki ostali indisponirani

Babić: Znali smo šta nas čeka, ali su neki ostali indisponirani15.04.2014. 09:35

Večernje novosti(0)
U

POZORENjE nije pomoglo. Branko Babić, šef stručnog štaba Vojvodine, ukazao je svojim izabranicima pred nedeljni duel sa Radom na opasnosti koje prete iz tabora ekipe u borbi za opstanak, ali bezuspešno.

Novosađani su, i pored bolje igre i dominacije na terenu "Karađorđa" gotovo sve vreme meča, ipak dozvolili da ih "građevinari" iskoriste za osnovu bega iz opasne zone. Jer, iskusnim gostima sa Banjice, ekipi koja se zimus pojačala i igra drugačije nego jesenas, bio je dovoljan samo jedan kiks domaće, na trenutak usnule odbrane, da ostvare zacrtani cilj.

Tako je Vojvodina u novi ciklus, označen kao "paklena serija", s obzirom na to da se u pet utakmica odmerava sa i te kako motivisanim rivalima koji se bore za goli superligaški život, startovala porazom. Jer, igračima novosadskog superligaša nedostajao je potez u završnici napada za realizaciju.

- Istina je da smo znali šta nas očekuje u utakmici sa Radom, iskusnom i dobrom ekipom koja ne zaslužuje mesto na dnu tabele - kaže trener Babić. - Slutili smo, nagoveštavali, govorili igračima da je moguće da se meč završi i nepovoljno po nas... Ipak, kada pogledam sa druge strane, moram da priznam da nastupom mojih izabranika nisam nezadovoljan. Bilo je tu i igre i želje i motiva, ali nam je, s druge strane, falilo nešto u samoj završnici, u tom poslednjem pasu.

Strateg Novosađana potvrđuje da su fudbaleri Vojvodine ozbiljno pristupili odmeravanju sa Radom ali i da u pojedinim trenucima duela neki igrači nisu pokazali dovoljno discipline u igri. Iskusni trener pokušao je ubacivanjem na teren u nastavku nedovoljno oporavljenog Marka Poletanovića kao i mladog Milana Sprema da "prodrma" ekipu, kao i u finišu ulaskom visokog, stamenog štopera, Igora Đurića sa ulogom centarfora da se bar stigne do remija, ali to nije urodilo plodom. Takođe, Vojvodina je igrala bez povređenih Mijata Gaćinovića i Darka Puškarića, kao i "požutelog", Marka Živkovića.

- Naravno, ne bih imenovao pojedince, jer će to ostati među nama, u svlačionici. Kažem, razgovarali smo, ali u toj našoj borbenosti bilo je i indisponiranosti kod nekih igrača. Svakako da ću im ukazati na propuste i skrenuti pažnju da se od njih zahteva više i da je trebalo više da daju na utakmici sa Radom. Zna se, takav je fudbal, a najavljivali smo i očekivali oscilacije u igri mladog tima. Sa te strane, mogu da prihvatim poraz i činjenicu da u takvim utakmicama moja mlada ekipa uči, stiče iskustvo i izvlači pouke - zaključio je Babić.


TRI TEŠKA GOSTOVANjA

BRANKO Babić je istakao i da je šok na "Karađorđu" doneo opomenu njegovim izabranicima.

- Ako ne povisimo nivo igre, biće problema, jer su nam u predstojećim mečevima suparnici takođe timovi koji se bore za opstanak: Sloboda, OFK Beograd, Radnički i Javor. Jedino sa "romantičarima" igramo na "Karađorđu", a gostujemo u Užicu, Kragujevcu i Ivanjici. Naravno, neće nam biti nimalo lako - kaže Babić čiju ekipu samo četiri dana posle meča sa Javorom očekuje finale Kupa Srbije sa Jagodinom, 7. maja.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...