Press / Večernje novosti: Svi spremni za meč godine

Svi spremni za meč godine06.05.2014. 00:52

Večernje novosti(0)
I

STI rivali koji su se sudarili u finalu Kupa Srbije prošle godine, odlučivaće opet o osvajaču prvog trofeja u sezoni. Jagodina u sredu na stadionu JNA brani pehar, a Vojvodina igra s dvostrukim motivom - željom da se revanšira "ćuranima" za poraz iz 2013. i da na najlepši način obeleži godinu klupskog jubileja - vek postojanja novosadske "stare dame".

Trener Vojvodine Branko Babić imao je prethodnih nedelja problema s povredama i suspenzijama igrača, ali se nada da će u finalu imati na raspolaganju kompletnu ekipu. Sergej Milinković-Savić i Mijat Gaćinović su se oporavili, a sve je bolja situacija i sa Jovanom Stojanovićem.

- Verujem da ćemo izaći s najboljim timom - kaže Babić. - Finale Kupa ima težinu i važnost, ali želim da ga moji igrači ne dožive kao posebnu utakmicu. Moramo biti svesni da će se fudbal igrati i posle srede i da će oni u karijeri imati značajnije utakmice od ove. Znam da imaju strašnu želju da osvoje pehar i po tom pitanju nemam nikakvu dilemu.

Babić je iskazao poštovanje prema rivalu i istakao da Jagodina ima iskusan tim koji je prošle godine video kako se osvajaju trofeji. Njegov kolega Mladen Dodić tvrdi da i ove sezone "ćurani" imaju ogroman motiv da odbrane trofej.

- Svim srcem ćemo igrati za Kup, za istoriju i za Evropu. Finale je uz večiti derbi najveći praznik srpskog fudbala, a to što se opet sastaju iste ekipe, govori o kvalitetu, ali i o dobrom sistemskom i višegodišnjem radu. Vojvodinu poštujem, ima mladu i poletnu ekipu i želim im da osvoje trofej, ali naredne sezone - istakao je Dodić.

Najbolji strelac Jagodine Aleksandar Pešić igraće u sredu uprkos prelomu ruke, zbog čega će nositi zaštitnu longetu.

- Vojvodina ima kvalitetan tim s odličnim pojedincima. Neke od njih poznajem iz mlade reprezentacije, ali svi se nadamo da ćemo odbraniti trofej. Za nas je ovo utakmica godine - poručio je Pešić.


POZIV VUJKETOVOJ PORODICI

RUKOVODSTVO Vojvodine izrazilo je želju da na utakmici sezone bude i porodica Vujadina Boškova, nedavno preminule legende kluba. Njegova supruga Jelena, ćerka Sanja i unuci Vuk, Borislav i Dušan pozvani su da budu počasni gosti Novosađana.

A Vojvodinu će u Beogradu bodriti i 500 polaznika škole fudbala Vojvodine iz Novog Sada, Novog Beograda, Rume, Šida, Glogonja, Stare Pazove, Laćarka i Starih Banovaca.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...