Press / Večernje novosti: FK Vojvodina izabrala novo rukovodstvo

FK Vojvodina izabrala novo rukovodstvo11.05.2014. 22:46

Večernje novosti(4)
Z

A mandatni period u naredne četiri godine Skupštinom kluba će predsedavati dr Radivoj Mika Radosav, legenda Vojvodine, a na čelu Upravnog odbora biće Zoran Pavlović, dojučerašnji sportski direktor. Tako je u nedelju, jednoglasno, odlučeno na redovnoj, Izbornoj skupštini novosadskog superligaša.

Sednici najvišeg klupskog tela prisustvovalo je 43 delegata, što je po oceni verifikacione komisije bio i kvorum za odlučivanje. Izostali su predstavnici navijača koji prema statutu kluba predlažu 16 članova Skupštine, a do nedelje nisu dostavili svoj predlog pa će, kako je rečeno, Skupština na jednoj od narednih sednica verifikovati njihove mandate.

- Hvala vam na poverenju a na meni je da uz vašu podršku radimo sve što je moguće u interesu kluba i naših igrača - poručio je Radosav, igrač prve šampionske generacije i predsednik Organizacionog odbora za proslavu jubileja, 100. godišnjicu kluba.

Zoran Pavlović je na mestu sportskog direktora, kako je istaknuto, doprineo boljoj finansijskoj situaciji u klubu kao i uspesima igračkog pogona, pa je iz tih razloga i predložen za predsednika Uprave.

- Osećanja su mi pomešana jer nisam očekivao da ću naslediti sportske i ljudske veličine i to u godini jubileja i uspeha, kada je osvojen pehar pobednika Kupa Srbije. Hvala dojučerašnjem predsedniku Milenku Jokiću koji je inicirao moju kandidaturu na sjajnoj saradnji, kao i veteranima i zaposlenima i svakako igračima uz čestitke za uspeh. Cilj je da napredujemo posebno po pitanju naše odlične Omladinske škole na čeu sa Branislavom Novakovićem. Zna se da klub živi od transfera a ne od donacija grada ili nekih drugioh strukltura, ali ima sponzora koji nam pomažu. Želja je da održimo dobru atmosferu i beležimo što bolje rezultate - obratio se Pavlović.

On je takođe dodao da će po pitanju ostavke Radisava Rabrenovića na mesto generalnog sekretara biti još reči i da je njegova namera da Rabrenovića zadrži na nekom drugom mestu u klubu. Novi generalni sekretar je Sanja Trivić, dugogodišnji član kluba a članovi novog Upravnog odbora su Đerđ Balaton, Srđan Vučurević, Dragoslav Vuković, Marko Milošević, Filip Terzić, Nikola Ćirović, Milan Pekez, Aleksandar Bogdanović, Zoran Đuričić dok će preostalih šest članova biti naknadno imenovani.


NOVI ČLANOVI SKUPŠTINE

NOVI saziv Skupštine čine: Ilija Pantelić, Miodrag Pantelić, Branislav Novaković, Rajko Kovačević i Vasa Pušibrk, Sanja Trivić, Milan Čabrić, Radisav Rabrenović, Aleksandar Vlaškalić, Aleksandar Posnov i Tomislav Knežević, Slobodan Grabovica, Zoran Kovačević, Mladen Papović, Milan Alimpić, Miloš Radmilović i Slavko Parabucki, Milisav Đurasović, Svetozar Melić, Đerđ Balaton, Ljuba Dedović, Nenad Ivić, Stevica Nešković, Dragan Radivojević, Marko Lovrić, Filip Terzić i Dragan Dronjak, Zoran Pavlović, Milenko Jokić, Nikola Ćirović, Marko Milošević, Ognjen Krsmanović, Bogdan Milisavljević, Milan Čović, Miljan Krivokapić, Nemanja Maleš, Dragoslav Vuković, Petar Tadić, Milan Pekez, Nemanja Radoja i Nino Pekarić.


NOVA SEDNICA?

NA kapiji fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ ulaz na Skupštinu nije odobren za 29 članova starog saziva, kako tvrdi Đorđe Nedeljkov, predsednik Nadzornog odbora kluba.

- Mirno ćemo napustiti ovo mesto ali naglašavam da je način na koji se bira novo rukovodstvo nelegitiman i da odluke neće imati pravno dejstvo. To ćemo i dokazati. Sazvaćemo novu sednicu Skupštine na koju će svi biti pozvani i legalno je održati - poručio je Nedeljkov.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...