Press / Sportski žurnal: Sosa Babić napustio Vojvodinu zbog navijača!

Sosa Babić napustio Vojvodinu zbog navijača!19.05.2014. 18:44

Sportski žurnal(0)
O

svojio je Branko Sosa Babić prvo Kup u stogodišnjoj istoriji Vojvodine, ali od ponedeljka više nije trener ovog kluba. Babić je obrazložio razloge odlaska sa klupe:

– U Vojvodinu sam došao u januaru 2014. godine na predlog gospodina Zorana Pavlovića i uz saglasnost rukovodstva. Ideja gospodina Pavlovića, sa kojom sam se ja odmah složio, da je osnovni cilj Vojvodine u prolećnom delu tekućeg prvenstva afirmacija mladih igrača i pokušaj da osvojimo Kup Srbije po prvi put u istoriji. Mislim da smo na oba plana uspeli i bio sam siguran da smo i mi i svi navijači Vojvodine konačno zadovoljni – rekao je Babić, a potom je prešao na stvar:

– Međutim, negativna energija koja je poslata mojim mladim igračima sa tribina tokom utakmice sa Jagodinom od pojedinih navijača, dovelo je do toga da su ti isti mladi igrači uplakani ušli u svlačionicu i pitali me: „Pa dobro šefe, zašto smo mi osvojili Kup?“. Kap koja je prelila čašu je održavanje neke paralelne skupštine od ljudi koji nisu prepoznali uspehe ekipe i rukovodstva Vojvodine, a na žalost su dobili podršku od nekih navijača.

Priznao je Babić da mu nije bilo lako da donese odluku da ode sa klupe osvajača Kupa Srbije.

– Danima sam razmišljao o tome i jednostavno sam doneo odluku da više ne mogu. Ko me poznaje, zna da sam čovek koji poštuje ono što je dogovoreno i znam da bi bilo u redu da ostanem u Vojvodini do kraja prolećnog dela prvenstva, ali jednostavno ne mogu da pređem preko ovoga što nam se desilo tokom i nakon utakmice sa Jagodinom.

Na kraju Babić je još dodao:

– Zahvaljujem se na izuzetnoj saradnji svojim saradnicima i igračima, a rukovodstvu kluba na čelu sa predsednikom, gospodinom Zoranom Pavlovićem želim puno uspeha u nastavku takmičenja i da ostvare što bolji uspeh u Evropi i sledećim sezonama.


UO Vojvodine: Prvo razgovor sa Babićem, pa odluka

Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina će unarednih nekoliko dana obaviti razgovor da Brankom Babićem i nakon toga odlučiti da li će prihvatiti njegovu ostavku.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...