Press / Dnevnik: Kosta Hadži legitimni predsednik FK Vojvodina

Kosta Hadži legitimni predsednik FK Vojvodina30.05.2014. 16:25

Dnevnik(6)
T

ek završena sezona je za fudbalere Vojvodine bila uspešna. Mladi sastav je prvi put u stogodišnjoj klupskoj istoriji osvojio pehar Kupa i razgalio srca navijača. Međutim, uprkos ovom uspehu svi su izgledi da sledi vruće fudbalsko leto u Novom Sadu. Naime, Agencija za privredne registre (APR) verifikovala je Skupštinu FK Vojvodina održanu na Spensu 16. maja 2014. godine i upisala Kostu Hadžija kao jedino ovlašćeno lice kluba. To praktično znači da je Agencija prihvatila preporuku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije da su jedino članovi Skupštine izabrani 2010. godine, kojima mandat traje do avgusta ove godine, imali pravo da biraju novi saziv Skupštine.

Dakle, i praktično jedino je potpis Koste Hadžija validan i jedino on ima pravo da donosi odluke u ime kluba. - Odluka APR - a potvrdila je samo pravni legitimitet Skupštine održane na Spensu - kaže predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodine, advokat Đorđe Nedeljkov.

- Još jednom podvlačim, mi smo samo poštovali Statut kluba. Još u aprilu upozoravali smo na propuste, poslali smo dopise svim stručnim službama u klubu i upozrili ih da se priprema nelegalna Skupština. Nije pomoglo. Održana je Skupština bez kvoruma i s novim članovima koji po Statutu kluba nisu imali pravo da glasaju.

Naravno, morali smo da održimo novu Skupštinu, legalnu sa sazivom članstva iz 2010. godine. Da smo na pravom putu potvrdilo je prvo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a sada je Agencija za privredne registre verifikovala našu Skupštinu i umesto Sanje Trivić u registre upisala kao jedino ovlašćeno lice Kluba Kostu Hadžija. Verifikacijom Koste Hadžija u APR nije završena priča oko dve skupštine FK Vojvodina, epilog će se dobiti na sudu.

- Po uputstvu Ministarstva omladine i sporta , obratili smo se Osnovnom sudu u Novom Sadu i podneli tužbu protiv Skupštine koja je izabrana 12. maja i koja nije imala validan kvorum. Ročište je zakazano za 12. jun ove godine, verujem da će tada sve biti rešeno. Naravno, neko će morati i krivično da odgovara za nezakonite radnje - smatra Đorđe Nedeljkov.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...