Press / Večernje novosti: Genk želi Sergreja, o transferu se pitaju i stari i novi čelnici Vojvodine

Genk želi Sergreja, o transferu se pitaju i stari i novi čelnici Vojvodine11.06.2014. 09:23

Večernje novosti(0)
B

ELGIJSKI Genk jeste zainteresovan za kupovinu Sergeja Milinkovića Savića, to su nam potvrdili i menadžeri koji ga zastupaju, ali iznos od milion evra obeštećenja, kojim se spekuliše u javnosti, nije tačan, izjavio je u utorak, za "Novosti", Mićo Vranješ, novi generalni sekretar Vojvodine:

- U ovom trenutku ne mogu da kažem ništa o eventualnoj visini obeštećenja, o tom bi tek trebalo da se razgovara. Nemam nikakav komentar ni na navode da Sergeja ne možemo da prodamo bez saglasnosti bivšeg potpredsednika UO Vukovića.

Vuković je, kako je naš list juče pisao, krajem aprila, za 360.000 evra koje je tada isplatio klubu, otkupio pravo na polovinu obeštećenja od budućeg transfera najtelentovanijeg mladog igrača Vojvodine. Zajedno sa Zoranom Pavlovićem i ostalim članovima UO smenjen je sredinom maja, ali je svoja prava oko transfera, razume se, zadržao. A da u transferu Milinkovića Savića ima i pravo "veta", potvrđeno je u prekjučerašnjem saopštenju nove klupske uprave.

- U trenutku kada sam otkupljivao deo Sergejevog ugovora, ideja tada aktuelnog rukovodstva bila je da se novcem koji tako dajemo obezbedi funkcionisanje kluba, a da se sa prodajom mladih igrača ne žuri. Nadam se da će takvo opredeljenje zadržati i nova uprava - kaže Vuković.

Milinkovića Savića, koji pauzu do početka priprema fudbalera Vojvodine, zakazanog za 20. jun, provodi u Novom Sadu, zastupa agencija Mateje Kežmana, a u Novom Sadu na razgovorima o eventualnom odlasku u Belgiju bili su njegovi saradnici Aleksandar Gruber i Uroš Janković.

- Ja nisam prisustvovao tom razgovoru i još me niko nije obavestio o detaljima - kaže, za "Novosti", mladi as. - Odranije znam za interesovanje Genka, ali o tome u ovom trenutku zaista ne razmišljam. Predstoji mi početak priprema, pa onda kvalafikacije za Ligu Evrope sa klubom i, najzad, Evropsko prvenstvo sa omladinskom reprezentacijom, i to je ono na šta sam, već sada, potpuno usredsređen.


I VANjA ČEKA

KAO i Sergeja Milinkovića Savića, agencija Meteje Kežmana zastupa i njegovog mlađeg brata Vanju, ekstratalentovanog golmana omladinskog pogona "lala" o čijem odlasku u Mančester junajted, već ovog leta, je takođe bilo mnogo reči.

- Ni oko Vanjinog odlaska, zasada, nema ništa novo, i to je zastalo zbog aktuelnih događanja u klubu - komentariše stariji Milinković Savić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...