Press / Mondo: Haos u Voši: Bivši potpredsednik im blokirao račun

Haos u Voši: Bivši potpredsednik im blokirao račun25.06.2014. 10:02

Mondo(4)
O

mladinski reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić putuje sutra u Genk gde bi trebalo da provede narednih pet godina. On je Belgijancima navodno prodat za 850.000 evra.

Iako to izgleda kao odličan posao za Vojvodinu, zapravo je dovelo klub u veliki problem. Naime, bivši potpredsednik Upravnog odbora kluba Dragoslav Vuković od Vojvodine traži da mu, na ime polovine Sergejevog transfera, isplati ni manje ni više nego 2,3 miliona evra, prenose "Novosti"!

Vuković jetaj zahtev potkrepio zaista ubedljivo: aktivirao je menicu koju je od Vojvodine dobio kao garanciju za ispunjenje ugovora u kupovini prava na mladog igrača, potpisanog u aprilu ove godine, i to na iznos od 265 miliona dinara ili pomenutih 2,3 miliona evra. Time je ukupan iznos blokade "lala" sa dosadašnjih 100, povećan na celih 365 miliona dinara.

"Niko se sa mnom nije konsultovao oko Sergejeve prodaje, mada se u ugovoru izričito kaže da nje nema bez moje saglasnosti. I da jesu, ne bih pristao na cenu od 850.000 evra za koliko je, kako čujem, Sergej prodat. To je za njega isuviše malo", izjavio je vlasnik kompanije "Vuković 1967", koja se uglavnom bavi prometom naftnih derivata.

On je dodao i da ne razume žurbu aktuelnog rukovodstva da, navrat-nanos, proda mladog asa za polovinu čijeg transfera je, inače, Vojvodini u aprilu platio 360.000 evra.

"Sergej je već osvojio jedno Evropsko prvenstvo, a pred njim je, za nekoliko meseci, i drugo, i realno je da mu cena posle toga bude između četiri i šest miliona evra. Prodavati ga sada za 850.000 evra potpuno je besmisleno".

Vuković nema nikakvu dilemu da će, ako treba, i sudskim putem dobiti ono što potražuje.

U sud se, međutim, uzda i nova uprava novosadskog superligaša.

"Mi ceo ugovor sa Dragoslavom Vukovićem, uključujući i klauzulu o njegovoj saglasnosti za Sergejevu prodaju, smatramo ništavim i to ćemo dokazati u sudskom postupku. Njemu, ni u kom slučaju, ne može da pripadne ovo što sada potražuje, što ne znači da nema pravo na onih 360.000 evra koje je uplatio klubu", kaže generalni sekretar "lala" Božidar Beronja.


"SROZAN" TRANSFER

Dragoslav Vuković je iznenađen visinom transfera Sergeja Milinković-Savića. "Pa, Genk je pre samo mesec i po ili dva za njega nudio milion i po evra. Zaista mi nije jasno šta se u međuvremenu desilo i kako je cena, naravno, ako je informacija o 850.000 evra tačna, sada upola manja", pita se Vuković.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...