Press / Večernje novosti: Igrači Vojvodine posle priprema oblače dres "orlića"

Igrači Vojvodine posle priprema oblače dres "orlića"10.07.2014. 09:45

Večernje novosti(0)
E

KIPA u Belgiju, Mijat Gaćinović u Mađarsku. Mladi napadač Vojvodine, omladinski reprezentativac Srbije, neće putovati sa Novosađanima na prijateljski meč sa Lokerenom, koji je zakazan za subotu, 12. jula, u tom belgijskom gradu kao generalna proba pred start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Gaćinović će danas, pošto prepakuje kofere po povratku sa Zlatibora, gde su se izabranici trenera Zorana Marića pripremali od 2. jula, uputiti u Staru Pazovu i priključiti timu Veljka Paunovića na pripremama za Evropsko prvenstvo u zemlji naših severnih suseda.

- Neću igrati u Belgiji i u Slovačkoj, jer sam sa omladinskom reprezentacijom u Mađarskoj od 19. jula, kada igramo prvu utakmicu sa reprezentacijom Ukrajine - kaže Gaćinović. - Na pripremama na Zlatiboru igrao sam na dve utakmice, kao starter sa Sutjeskom, a zatim sam sa klupe ušao na teren u utakmici sa Čajetinom.

Mladi napadač Novosađana nije baš zadovoljan svojim učinkom na terenu jer, ističe, uvek može bolje, ali za ovu fazu priprema objašnjava da je najvažnije održati željeni ritam.

- Potrebno je ući u formu na vreme, a meni je cilj da budem potpuno spreman za Mađarsku. Naša ekipa se nije mnogo promenila u odnosu na prolećni deo sezone, s obzirom na to da je otišao samo Sergej Milinković-Savić. Sada je na nama da u fudbalskoj jeseni pokažemo da smo dovoljno zreli i da pružamo partije kao proletos. Pripremne utakmice su nam poslužile da održimo formu, da budemo spremni za takmičarske izazove koji su i najveće merilo - zaključio je Gaćinović.


U BELGIJU U PETAK

FUDBALERI Vojvodine su prijateljskom utakmicom sa rumunskim Čelolulom, završili osmodnevne pripreme na Zlatiboru. U četvrtak će imati slobodan dan, a već u petak kreću u Belgiju, gde će u subotu, 12. jula odigrati prijateljsku utakmicu sa Lokerenom kao generalnu probu za prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope, 17. jula u Trenčinu u Slovačkoj.

Za Omladinsku reprezentaciju igraće četvorica Novosađana, Mijat Gaćinović, Radovan Pankov, Vanja Milinković-Savić i Srđan Babić. Štoper Babić, međutim, putovaće sa Vojvodinom u Slovačku, pošto u dresu "orlića" ima "karton pauzu", pa će se ekipi priključiti kasnije.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...