Press / Dnevnik: „Ajaksovci” Vošu spustili na zemlju

„Ajaksovci” Vošu spustili na zemlju19.07.2014. 14:57

Dnevnik(0)
P

resing koji kreće već na sredini terena takav da su igrači uvek blizu protivničkim fudbalerima, veliki radijus kretanja, snaga u duelima, brzo oslobađanje lopte, odlična tranzicija iz faze odbrane u napadačke akcije i dobra realizacija – to su igrači Trenčina juče prikazali na Gradskom stadionu u Dubnici, očitavši Vojvodini, ali i svim ekipama iz Srbije, čas modernog i efikasnog fudbala.

Do samo pre dva dana prilična nepoznanica ovdašnjim ljubiteljima fudbala, slovačka ekipa je u četvrtak demonstrirala silu, a fudbaleri Vojvodine su delovali potpuno nemoćno. Naši momci su tokom meča samo četiri puta šutirali ka golu rivala, od toga jednom u okvir gola. U tek ponekoj solidnoj akciji, kakvih je bilo početkom drugog dela, Vošini igrači su lepo kombinovali i dolazili do šesnaesterca domaćih, ali onda nije bilo znanja, lucidnosti i pomoći bočnih igrača kako bi se golman Slovaka Miloš Volešak ozbiljnije ugozio.

A Trenčin je jedna od filijala čuvenog Ajaksa iz Amsterdama. To već na prvi pogled govori samo za sebe. Oni za koje skauti holandskog velikana procene da bi mogli jednog dana da obuku crveno–beli dres odlaze na neki vid kaljenja ( i probe) u manje sredine, a jedna od njih je upravo Trenčin. U mnoštvu dobrih igrača, na meču protiv Vojvodine svakako se izdvojio trostruki strelac, Nigerijac Simon Mozes Dadi, koji je pet dana pre dulea sa Novosađanima napunio 19 godina.

Videlo se da je to momak velikog potencijala. Ipak, u prvi plan je mogao da iskoči jer je iza njega stajao odličan kolektiv, ali, na našu žalost, i nedorastao protivnik.

- Pre meča smo imali kadrovskih problema, neki igrači nam nedostaju, što svakako nije opravdanje za poraz, niti u tome tražimo alibi – rekao je asistent trenera Vojvodine Milan Rastavac, na konferenciji za medije nakon meča, uz čestitke na pobedi domaćinima.

Ipak, poznavajući prilike u novosadskom klubu, ni da je kadrovska situacija bila povoljnija, teško da bi to nešto promenilo na prekjučerašnjem meču. Treba pogledati istini u oči. Zbog ogromne dubioze na računu i nemogućnosti dovođenja kvalitetnih pojačanja, u Vojvodini su se okrenuli momcima iz vlastite omladinske škole. Logično, ispravno i jedino moguće u ovom trenutku, ali sa mlađarijom, od koje su se neki do juče kalili na prvoligaškim terenima ili su izašli iz omladinskog pogona, ne može se u Evropu. Nema kvaliteta, a ni preko potrebnog iskustva.

Četiri gola u mreži Jovanića (a komotno ih je moglo biti i više) razvejali su iluzije da Vojvodina može da napravi iskorak u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa i domaćem prvenstvu. To, na neki način može da bude i korisno: treba skinuti sa leđa pritisak rezultata i vrha tabele mladim momcima sa „Karađorđa“, jer je od minulog četvrtka postalo jasno da za to nema pokrića. Neka vreme pokaže ko od njih zavređuje crveno-beli dres, a onda, u bližoj budućnosti, ako se klub finansijski stabilizuje, na njima graditi snažniju i perspektivniju ekipu. A talenata koji treniraju kraj Veternika ima i sada, biće ih i u buduće.

Koliko god je to teško priznati, meč u Dubnici je pokazao limite sadašnjeg stastava Vojvodine i od te realnosti ne treba bežati. Timovi iz domaćeg prvenstva su društvo za novosadskog superligaša, a Trenčin treba, koliko je moguće u ovom trenutku, što pre zaboraviti. To je viša klasa u odnosu na srpske superligaške ekipe.


Prijateljski meč s Borusijom

Na stadionu „Karađorđe“ danas (19.jul) od 18 sati Vojvodina će odigrati prijateljski meč protiv Borusije 04 Fulda, člana regionalne nemačke lige. Biće to prilika da se Novosađanima predstave mlađi momci iz Vošinog pogona, kao i igrači koji nisu igrali u Slovačkoj.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...