Press / Dnevnik: Rutinska pobeda Vojvodine

Rutinska pobeda Vojvodine20.07.2014. 03:04

Dnevnik(1)
M

ladi igrači Vojvodine odmerili su snage sa nižerazrednim nemačkim klubom kojim im nije bio dorastao protivnik. Bila je to prilika da trening meč odigraju igrači koji nisu nastupili protiv Trenčina i mladići koji bi u perspektivi mogli da ozbiljnije konkurišu za mesto startera.

Vojvodina - Borusija 04 Fulda 4:0 (2:0)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 300, sudija: Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelci: Asani u 10. Grgić u 21. Mazalica u 68. i Ilić u 82. minutu.

VOJVODINA: Žakula, Nikolić, Kočović, Miletić, Zogović, Popara, Desančić, Grgić, Asani, Stamenić, Stojanović. Igrali su još: Rockov, Vukaljević, Đurić, Simić, Tumbasević, Vujošević, Ćurko, Mazalica, Ilić, Luković i Živković.

BORUSIJA 04 FULDA: Volf, Bek, Dimitrijević, Jakš, Kruze, D. Miler, Dž. Miler, Pejkert, Šad, Švab, Tragler. Igrali su još: Gece, Kening, Maks. Miler, Mar. Miler, Rejt, Šersadeh, Šincel i Širmer.

Mladi igrači Vojvodine odmerili su snage sa nižerazrednim nemačkim klubom kojim im nije bio dorastao protivnik. Bila je to prilika da trening meč odigraju igrači koji nisu nastupili protiv Trenčina i mladići koji bi u perspektivi mogli da ozbiljnije konkurišu za mesto startera.

Od starta je bilo jasno da će član nemačke regionalne lige biti samo lakši sparing partner igračima Vojvodine. U 10. minutu Stojanović je lepo prošao po levoj strani i kao na tacni u petercu poslužio Elmira Asanija koji je rutinski savladao golmana Volfa. U 21. minutu nonšalantnost zadnje linije Borusije iskoristio je Luka Grgić, koji je oduzeo loptu štoperu Nemaca, ušao u šesnaesterac i kroz noge golmanu postigao drugi pogodak za Novosađane. Do kraja prvog poluvremena viđena je bolja igra momaka u crveno-belim dresovima, ali se rezultat nije menjao.

U drugom delu Vojvodina je nastavila sa dominacijom, a s obzirom na veliki broj izmena u oba sastava, nije viđen dopadljiv fudbal. I pored toga igrači Vojvodine su promašili nekoliko izglednih šansi, da bi u 68. minutu nakon dobre asistencije Ilića visoki napadač Marko Mazalica sa tri metra ubacio loptu u prazan gol.

Konačan rezultat ovog prijateljskog susreta postigao je Georgije Ilić, opet nakon greške zadnje linije Borusije, koja mu je bukvalno poklonila loptu, a Ilić je prihvatio, ušao u šesnaesterac i rutinski prebacio nemačkog golmana.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...