Press / Sportski žurnal: Marić: Preuzimam krivicu za Slovačku, igračima svaka čast za revanš meč

Marić: Preuzimam krivicu za Slovačku, igračima svaka čast za revanš meč27.07.2014. 10:02

Sportski žurnal(2)
P

osle eliminacije sa evropske scene, Vojvodina u pripremama za novu sezonu nastavlja tamo gde se stalo uoči dvomeča sa slovačkim Trenčinom.

To najavljuje šef stručnog štaba Zoran Marić, svestan da je ekipa iz objektivnih razloga u određenom zaostatku:

– Propušteno mora da se nadoknadi i u danima koji su pred nama rad će biti usmeren u tom pravcu. Kad to kažem prvenstveno mislim na fizičku spremu igrača.

Evropska priča završena je na prvom stepeniku, što je svakako manje od očekivanog, ali uprkos tome prvi stručnjak Novosađana oseća potrebu da oda priznanje svojim izabranicima:

– Na žalost, podbacili smo u prvoj utakmici u Slovačkoj, za šta sam spreman da preuzmem i svoj deo krivice, ali igrači zaslužuju pohvalu što su smogli snage da u revanšu na domaćem terenu poprave utisak i da se odličnom partijom ipak časno oproste od Evrope – kaže prvi stručnjak novosadskog superligaša.

U ovoj sedmici treninzi će se uglavnom odvijati dva puta dnevno, a na kraju predstoje dve provere forme u prijateljskim utakmicama.

Najpre će 2. avgusta jedna postava imati test protiv rumunske Politehnike, a dan kasnije ostali kandidati za prvi tim odmeriće se s novosadskim Borcem (oba meča igraće se u FC „Vujadin Boškov“ s početkom u 18 sati).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...