Press / Dnevnik: Alivodić daje ton Vojvodininoj igri

Alivodić daje ton Vojvodininoj igri28.07.2014. 08:22

Dnevnik(0)
M

ladom i talentovanom sastavu Vojvodine najviše nedostaje iskustvo. Jednostavno, većina fudbalera koji su sticajem okolnosti nosioci igre nisu načeli treću deceniju života, pa su oscilacije u igri očekivane.

Jedan od igrača koji daje tu neohodnu crtu ekipi u vidu zalaganja na svakom meču, borbe za svaku loptu,kao i mirnoću kada situacija na terenu to zahteva, je krilni napadač Enver Alivodić. Koliko on znači mladom timu Voše videlo se i u poslednjem susretu protiv Trenčina, kada je brzonogi Novopazarac u 52. minutu fantastičnim udarcem izvan šesnaesterca skinuo paučinu iz rašlji slovačkog golmana Miloša Volešaka, povisio na 2:0 i najavio mogućnost preokreta, do koga, nažalost, nije došlo zbog pomanjkanja sreće.

- Obično, kada se nađem u sličnoj situaciji snažno raspalim po lopti. Međutim, ovoga puta sam gađao gornji levi ugao Trenčinovog gola, jer je jedan odbrambeni igrač Slovaka, koji se sekund ranije okliznuo, bio ispred mene, pa sam bio prinuđen da probam da pogodim deo gola u kome je lopta, srećom, i završila – kaže Enver Alivodić.

Na pomenutom meču, osim što je postigao sjajan pogodak, ofanzivni vezista je bio učesnik i asistent kod sva tri pogotka svog tima. Kod prvog gola je asistirao Ivaniću kada je parabolom prebacio odbranu Trenčina, a Ivanić je prihvatio i postigao prvi gol na utakmici. I kod poslednjeg pogotka, Alivodić je na desnoj strani proigrao Ivanića, koji je uputio sjajnu dijagonalu u šesnaesterac Slovaka gde je sačekao Stojanović i postigao treći gol. Nažalost, crveno-beli nisu imali snage ni sreće za potpuni preokret.

- Šteta, zaista smo bili blizu izjednačenja, mada posle prvog susreta niko nije verovao da možemo dalje. Mi jesmo verovali, dogovorili smo se da istrčimo na teren i damo sve od sebe, pa šta bude – kaže Alivodić.

Alivodić ima ugovor sa klubom još godinu dana, ali kako prelazni rok traje do 31. avgusta nije isključeno da već ovoga leta promeni sredinu. On kaže da su priče o prelasku u Partizan i nastavku karijere u Turskoj bile samo medijske spekulacije, ali da je do kraja avgusta sve moguće, pa ako stugne ponuda koja će zadovoljiti i Vojvodinu i njega, rastanak je moguć. Do tada, strelac jednog od najbitnijih golova u novijoj istoriji Voše (u majskom finalu Kupa) nastaviće da pokazuje kako se bori i izgara na svakom meču, pa i kad, naprosto, stvari ne idu željenim tokom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...