Press / Dnevnik: Veliki trud ostao bez nagrade

Veliki trud ostao bez nagrade24.08.2014. 21:10

Dnevnik(0)
P

osle derbija trećeg kola Superlige Srbije, u kom je Crvena zvezda na „Karađorđu“ pobedila Vojvodinu sa 1:0, ostao je utisak da je mlađarija novosadskog kluba uložila mnogo truda i volje koji je, na žalost njihovih navijača i simpatizera, ostao nenagrađen.

Ostavili su novosadski crveno – beli i poslednju kap znoja na terenu, diktirali tempo, napadali u većem delu meča, sabili rivala u drugom poluvremenu na njegovu polovinu, ali bez rezultata. Ipak, nakon relativno rano primljenog gola bili su prinuđeni da jure izjednačenje, što je aktuelni šampiona Srbije, u kom igra nekoliko prekaljenih, iskusnih fudbalskih znalaca poput Pavićevića, Milijaša, Mijailovića i Pečnika, znao da iksoristi. Domaći fudbaleri u većem delu meča nisu imali rešenje za Zvezdin presing, a šanse koje su stvorene proćerdane su delom zbog klizavog terena, ali pre svega zbog nepotrebnog komplikovanja, predugog nameštanja umesto brzog šuta iz koliko – toliko izglednih pozicija. Tako je meč video i strateg Vojvodine Zoran Marić.

- Momci su zaista mnogo trčali i trudili se, ali falila nam je mirnoća u završnici, u zadnjih 20 ili 30 metara od gola protivnika. Takođe, bilo je situacija kada smo nepotrebno šutirali iz daljine u momentima kada je bilo boljih rešenja u napadu. Namerili smo se na kvalitetnog i čvrstog protivnika koji je bio odlično organizovan – rekao je Marić.

Domaći tim može da žali za nekoliko propuštenih šansi, pre svih Lazara Veselinovića kada je u dva navrata previše oklevao pa je bio izblokiran, te za priliku s početka drugog dela kada je nakon prekida u 51. minutu, nakon upotrebljivog centaršuta Poletanovića, Jovan Stojanović dobro zahvatio loptu glavom, a ona je zamalo prohujala pored gola. Ali, ruku na srce, Zvezda je, iako je retko prelazila na polovinu Vojvodine u drugom poluvremenu, preko Jovića i Savićevića propustila dve kolosalne prilike. Ipak, Vošini momci nisu uspeli da pronađu rešenja u napadu, jer su u redovima Zvezde odlične role pružili Petković, kao i tandem štopera Pavićević – Lazić. Novosadskim crveno – belima ostaje da izvuku pouke iz ovog susreta, jer iako su ostali bez bodova ostavili su utisak da mogu bolje od onoga što su prikazali u derbiju .


Ne može bez problema

Malo koji derbi meč u domaćem prvenstvu može da prođe bez incidenata, iako je prosek gledalaca krajnje mizeran. Tako je bilo i na ovom derbiju. Deo navijača Crvene zvezde se sukobio sa Žandarmerijom, a na početku meča viđen je incident na zapadnoj tribini gde su bili simpatizeri oba kluba. Deo navijača Vojvodine je bio iziritiran činjenicom da na zapad ulaze navijači Zvezde sa klupskim obeležjima, pa je uzavrele strasti smirivala policija.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...