Press / Večernje novosti: Fudbaleri Vojvodine žale za propustima u derbiju sa Zvezdom: Poraz treba zaboraviti

Fudbaleri Vojvodine žale za propustima u derbiju sa Zvezdom: Poraz treba zaboraviti25.08.2014. 22:28

Večernje novosti(0)
N

EUSPEH u derbiju stavljen je ad akta. Fudbaleri Vojvodine se okreću narednom duelu, koji je po pravilu uvek najvažniji i sve snage usmeravaju ka gostovanju u Jagodini. Naravno, prethodno su se osvrnuli na sopstvenu igru u porazu od Crvene zvezde na "Karađorđu" i sa novim poukama hvataju zalet za odmeravanje sa "ćuranima".

Ipak, na treningu u ponedeljak bilo je primetno da je kod novosadskih fudbalera ostao žal za propuštenim prilikama u meču sa našim najtrofejnijim klubom.

- Teško nam je pao poraz i svima je mnogo krivo zbog toga - kaže Srđan Babić, štoper Vojvodine. - Smatram da smo u većem delu utakmice sa Beograđanima imali kontrolu igre, držali loptu, napadali... Zvezdi je pripao uvod u meč u kojem kao da se nismo snašli pa smo tek posle primljenog gola povezali igru. Bar da smo uspeli da izjednačimo, da se vratimo u duel, drugačija priča bi se pričala. Ovako ostao nam je žal za neuspehom, ali mislim da nema potrebe da se vraćamo unazad već da se još bolje pripremimo za Jagodinu. To će biti veoma teško gostovanje jer je reč o izuzetnom protivniku, a najvažnije nam je u ovom trenutku da se spremimo za tu utakmicu.

Mijat Gaćinović, levokrilni napadač Vojvodine, takođe ne krije žal zbog gubitka tri boda na "Karađorđu" ali smatra da je prvi poraz dobra opomena.

- Moramo da zaboravimo derbi sa Zvezdom što pre - kaže Gaćinović. - Svakako da ima i takvih utakmica "kada te neće" a fudbalska pravila su takva da mora odmah da se povede računa o sledećoj utakmici, jer je ona najvažnija. U meču sa Zvezdom nam je nedostajao jedan završni pas da budemo konkretniji. Imali smo prilike ali ne i koncentracije u završnici. Igrali smo napadački, na pobedu, ali nismo uspeli da do nje stignemo. Možda smo za to najodgovorniji nas četvorica najisturenijih, ali Zvezdina odbrana se zatvorila. Zato ćemo pokušati da sve nadoknadimo u Jagodini.

Iskusni Enver Alivodić smatra da bi remi u derbiju bio najrealniji rezultat, ali da ni to ne bi zadovoljilo novosadske fudbalere.

- Igrali smo na pobedu, to je istina, ali jednako tako zna se da smo igrali protiv Crvene zvezde. Nema nam druge nego da sve snage usmerimo ka Jagodini gde nas čeka jedno od težih gostovanja. Zasada se može reći samo da će to biti kvalitetna utakmica, jer se dobro poznajemo s obzirom na to da smo, pored prvenstvenih duela, dva puta odmerili snage u finalu Kupa Srbije - podseća Alivodić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...