Press / www.sportal.rs: Stari asovi opet u Vojvodini

Stari asovi opet u Vojvodini10.09.2014. 19:56

www.sportal.rs(0)
D

olaskom nove uprave u Fudbalski klub Vojvodina mnoge stvari promenile su se na bolje. Pre svega, finansijska situacija se stabilizovala sa tendencijom da novosadski crveno-beli uskoro potpuno reše sve nagomilane probleme iz prošlosti, saopštili su iz kluba sa "Karađorđa".

Predsednik Upravnog odbora kluba, Zoran Šćepanović, provodi veliki deo vremena u klubu i sa svojim saradnicima svakodnevno vredno radi kako bi "staru damu" vratio na mesto koje joj po svemu i pripada.

Sportski sektor kluba je jedan od najvažnijih segmenata i u njemu mora biti mesta samo za iskusne i proverene profesionalce. Pored sportskog direktora Mladena Jovanića, pitanjima vezanim za igrački i trenerski kadar bave se dvojica bivših Vošinih asova, Mićo Vranješ i Ljubiša Dunđerski, navodi se na zvaničnom sajtu kluba iz Novog Sada. Svako ko sebe smatra poznavaocem istorije Vojvodine dobro zna koliki su igrački trag Vranješ i Dunđerski ostavili iza sebe.

Vranješ je tokom svoje bogate karijere, u dva navrata, proveo šest godina u crveno-belom dresu, a ima i zavidnu inostranu karijeru za čije vreme je nastupao u Bugarskoj, Rusiji i Poljskoj. Kakav je bio kao fudbaler, beskompromisan, posvećen i vredan, takav je i na poslu. Naravno, uz sve to, ima i osobinu koju navijači najviše cene: srce mu je ofarbano pola crveno, pola belo.

Tačno 102 utakmice u dresu Vojvodine odigrao je Ljubiša Dunđerski i pri tom postigao sedam prvenstvenih pogodaka. Fudbaler čije kvalitete determiniše činjenica da je sa uspehom nastupao u italijanskoj Seiji A, bio kapiten Atalante, a između ostalih klubova, nosio dresove Koma i Treviza. Nakon završetka aktivne igračke karijere, jedno vreme je bio pomoćni trener Vojvodine u stručnom štabu Branka Sose Babića. Uvek je bio uz svoju Vojvodinu, a sada je dobio šansu da se iskaže u ulozi savetnika za sportska pitanja. Znajući ga, nema sumnje da će i ovaj zadatak uspešno obavljati, ocenili su u Vojvodini i dvojici bivših igrača poželeli dobrodošlicu kući.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...