Press / Dnevnik: Enver Alivodić: U Kupu lako na papiru

Enver Alivodić: U Kupu lako na papiru11.09.2014. 08:24

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine će odbranu trofeja u Kupu Srbije početi sa Kosova i Metohije, 24. septembra. U ovom momentu u taboru Novosađana malo ko razmišlja da li će se, u okviru šesnaestine finala najmasovnijeg takmičenja ići u Zubin Potok ili Kosovsku Mitrovicu, jer jasno je da će crveno–beli u tom susretu biti apsolutni favoriti. Ipak, strelac prvog gola iz minulog finala Kupa kada je Voša pobedila Jagodinu sa 2:0, Enver Alivodić, iz iskustva je oprezan.

- Istina, žreb nam je bio naklonjen i na papiru lak, što ne znači da će biti tako i na terenu. Prvo kolo je uvek nezgodno, a kup je takvo takmičenje da ne praštaju slabe partije, jer popravnog nema. Uslovno rečeno manje ekipe traže svoju afirmaciju u kupu, pa treba biti oprezan. Siguran sam da će, gde god da se bude igralo, stadion biti pun, jer će na Kosovu igrati Vojvodina, osvajač i branilac trofeja - kaže Alivodić.

Krilni napadač novosadskih crveno–belih smatra da mladom timu neće biti lako da se treću godinu zaredom domogne finala u Kupu, ali da će sve uraditi da do toga dođe. Trofej u ovom takmičenju znači siguran izlazak na evropsku scenu, afirmaciju igrača, pogotov mlađih, a ni finansijski motiv u vidu 10 miliona dinara, koliko je namenjeno pobedniku u finalnoj utakmici, ni najmanje nije zanemarljiv za bilo koji domaći klub. Za odbranu trofeja Vojvodini će biti potrebne bolje partije u ovom takmičenju od lanjskih, kada je na golu, pogotovo na penal – ruletima, briljirao Srđan Žakula. A jedan od garanta igrara na visokom nivou je upravo vihorni napadač Voše, jedan od najiskusnijih u sadašnjem timu, s obzirom da će krajem godine proslaviti trideseti rođendan. Enver Alivodić veruje u mlađe saigrače, ali i u sebe.

- Imamo kvalitetan tim i generalno sam zadovoljan kako smo startovali u prvenstvu. Ostao je žal zbog poraza od Crvene zvezde, ali na tom meču se sigurno nismo obrukali, nije strašno izgubiti od aktuelnog šampiona. Zadovoljan sam i svojim partijama. Naravno, uvek može bolje. Ja nakon pripremnog perioda sporije ulazim u takmičarsku formu, tako da očekujem da ću, kako vreme bude odmicalo, u prvenstvu i u kupu pružati još bolje partije – nada se Enver Alivodić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...