Press / Večernje novosti: Pekarić: Gazimo dalje istim ritmom!

Pekarić: Gazimo dalje istim ritmom!18.09.2014. 21:02

Večernje novosti(0)
T

RIJUMF nad Nišlijama, osnova za Subotičane. Novosađani su u odmeravanju sa Radničkim odigrali dobar meč začinjen brzim, maštovitim akcijama, borbenošću i velikim htenjem za trijumfom. Nino Pekarić, najiskusniji fudbaler novosadskog superligaša, koji je u duelu sa Nišlijama sjajnu partiju obeležio i svojim drugim jesenjim pogotkom, ističe da nije bilo nimalo lako nadigrati Radnički i da će jednako teško biti u duelu sa Spartakom.

- Radnički je krenuo od starta, iznenadio nas. Znali smo da će biti težak duel, jer su "unapred dobijeni" najteži mečevi a uz to, Radnički je promenio trenera i imao motiv. Istina je da smo mi u uvodnim trenucima nekako lošije ušli u duel. Ipak, postigli smo gol na vreme koji je odredio tok utakmice. Do tada, igrali smo nekako teško, a zatim se sve otvorilo. Potrebno je da nastavimo da "gazimo" u istom ritmu - napominje Pekarić.

Stameni štoper Vojvodine je postigao drugi pogodak za svoj tim i potopio nade Nišlijama da mogu da naprave iznenađenje.

- Posrećilo mi se, evo, drugi put ove jeseni i svakako da mi znači što sam se ponovo upisao u strelce. Međutim, zna se da je moj posao u zadnjoj liniji i da je najvažnije da ga tamo obavim najbolje što mogu. Najbitnije je da smo odigrali timski, da nismo primili gol a dali smo tri. Stvaramo šanse a realizacija može da bude još bolja, što hrabri - kaže Pekarić.

Kada govori o poraslim apetitima, najiskusniji igrač Vojvodine ne krije da je želja vrh tabele, ali ni ne želi da time opterećuje mlade saigrače.

- Kada se dobro igra uvek se razmišlja o rezultatu. Ne bi trebalo da posle dobrih partija poletimo ali ni da odustanemo od ambicija. Najbolje je kada rezultat dođe kao plod dobre i kontinuirane igre. Najvažnije je da nastavimo tako, a rezultat će doći - zaključio je Pekarić.


SPARTAK KAO KUP UVERTIRA

NAREDNI izazov za Novosađane je dolazak subotičkog Spartaka.

- Znamo da je Spartak sjajan tim, da mu je krenulo. Golove gotovo da ne primaju, mnogo su čvrsti i jasno je da nam neće biti ni malo lako, ali naša želja je da pobedimo i sa tom namerom ćemo ući u duel sa Subotičanima. To bi nam bila odlična uvertira pred ovosezonski start u Kupu Srbije čiji pehar branimo - istakao je Pekarić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...