Press / www.sportal.rs: Predsednik Vojvodine za SPORTAL.RS: Igračima sam u šali obećao premije za jesenju titulu, izgleda da će ih i dobiti

Predsednik Vojvodine za SPORTAL.RS: Igračima sam u šali obećao premije za jesenju titulu, izgleda da će ih i dobiti07.10.2014. 12:09

www.sportal.rs(0)
I

gra Voša kao Barsa, kaže popularna pesma, dobro, možda ne kao Katalonci, ali prema mišljenju mnogih fudbalskih autoriteta u Srbiji - najbolje i najlepše u domaćoj ligi. Rezultati ne lažu. Posle osam kola "lale" su upisale sedam pobeda čime je aktuelna generacija Novosađana zabeležila najbolji start prvenstva u istoriji kluba. Malo ko se tome nadao posle onih 0:4 u povoju sezone protiv Trenčina u Slovačkoj. Od tada su igra i rezultati "stare dame" pesma...

Da li je to očekivao, pitali smo prvog čoveka Vojvodine, predsednika Zorana Šćepanovića, koji se letos latio "vrućeg krompira" preuzevši, posle silnih peripetija, čelnu funkciju u klubu.

- Iskreno, na početku mandata, kao što sam mnogo puta rekao, prioritet je bio finansijska i organizaciona konsolidacija. To nam je stvarno bio prvi motiv i zadatak, jer samo iz dobre organizacije i ustrojenog sistema mogu da se rađaju i dobri rezultati, tako da smo sa takvom idejom krenuli po dolasku u klub. Naravno, Vojvodina sa nikada ne odriče vrhunskih rezultata koliko god da je teška situacija. Ipak, oprezno smo krenuli sa izjavama na startu da nam je cilj učešće u evropskim takmičenjima i što dalje stići u obrani kupa.

U međuvremenu Vojvodina je u osam kola zabeležila sedam pobeda. Hteli vi to ili ne, ambcije sada rastu, oseća se to najviše kod navijača, gladni su novih pobeda.

- Naravno, apetiti su porasli i očekivanja navijača su logična u s obzirom na rezultate koje imamo. Od svega sam najviše ponosan kada čujem kolege iz drugih klubova, iz Fudbalskog saveza, trenera, funkcionere, koji kažu da možda igramo i najlepši fudbal u Srbiji u ovom trenutku.

Očigledno je da je ambijent u klubu takav da je igračima preostalo samo da misle o igri?

- U svakom slučaju, ono što je jako važno za taj deo koji određuje dobar ambijent je nivo komunikacije koji imamo sa našim dečacima. Takođe, pomažemo treneru Mariću da lakše reši sve nedoumice kod dečaka koji su nekad puni pitanja, pružamo im sigurnost i dajemo im do znanja da stojimo uz njih u svakom momentu.

Da li ste igrače počastili premijama za dosadašnje rezultate? Zaslužili su, zar ne?

- Sećam se da sam igračima na samom početku samo rekao da igraju srcem, a vezano za ovo što me sada pitali, pa pre izvesnog vremena sam rekao da u Vojvodini nikada nije postojala defenisana premija, ali kada sam rekao igračima, onako više u šali, da će biti nagrađeni za titulu jesenjeg šampiona, aplaudirali su. Svaki put imam običaj da pređem nekada tu malu granicu autoriteta i prisnosti sa igračima, koju oni, naravno, poštuju.

I sad nemate kud, ne možete pogaziti reč, moraćete da ih nagradite, naravno, ako budu prvi?

- Rekao sam to u šali, ali šta sad da radim, dogovor je ostao, tako da zašto da ne, biće nagrađeni. Ali, polako, idemo korak do korak.

Ono što u ovom trenutku verovatno više od svega interesuje navijače Vojvodine je da li će ekipa ostati na okupu do leta i kao takva ostati konkurentna za titulu?

- Iskreno, nasledili smo veliki dug, a da bismo radili u skladu sa finansijskim fer-plejom i da bismo bili klub za primer, klub koji će praviti rezulate i narednih godina, moramo prodavati i kao časni ljudi ispuniti nasleđene obaveze. Jednostavno moramo da vraćamo dugove! Ali i da u isto vreme ulažemo u omladinsku školu, jer je naša vizija da Vojvodina bude ako ne najbolji, onda među najboljim i najorganizovanim klubovima u Srbiji. Ako se to ne desi ove godine, hoće u naredne dve ili tri.

U Vojvodini se, očigledno, posluje na način koji je najpribližniji evropskim standardima?

- I na terenu i van terena imamo neki svoj način na koji se odnosimo prema fudbalu. Priznanje UEFA za fer-plej, koji smo nedavno dobili, je samo potvrda našeg transparentnog i odogovornog rada. Kada sam preuzeo funkciju predsednika kluba obećao sam da ćemo biti šampioni u finansijskom fer-pleju i transparentnosti poslovanja. Naravno, neću imati ništa protiv da i u sportskom delu rezultati budu u rangu sa našim poslovanjem. Da se razumemo, ne radmo mi ništa posebo, nego radimo dobro, a možda je zapravo to dobro različito. Tako i igramo, srcem i pošteno. Želimo da budemo svetao primer u našem fudbalu, tako će svi biti na dobitku - zaključuje na kraju razgovora za SPORTAL.RS Šćepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...