Press / Mondo: Vošin "skalp" sve vredniji

Vošin "skalp" sve vredniji18.10.2014. 18:47

Mondo(0)
N

ajboljim startom sezone u klupskoj istoriji, fudbaleri Vojvodine primorali su beogradske "večite" da računaju i na njih u borbi za vrh. Do kada će biti deo te trke - ostaje da se vidi. Za sada je jasno da ih svi shvataju ozbiljnije.

Sa 21 osvojenim bodom u osam kola, "lale" su postale značajan plen, koji će predstojećeg vikenda pokušati da ulove igrači Borca u Čačku.

"Naše ambicije u pauzi nisu promenjene. Idemo u Čačak sa jasnom idejom da ponovimo nivo igre iz prethodnog perioda i nadam se da će to biti dovoljno da pobedimo. Naravno, svestan sam da to neće biti lako, naročito zato što nas sve više i više uvažavaju kako vreme odmiče i zato što nas respektuju sve više i više. Ekipe se polako pripremaju da nam pružaju otpor", rekao je trener Vojvodine Zoran Marić.

U kakvom će sastavu Vojvodina otići u grad na Moravi? Mirko Ivanić sigurno neće igrati, a stanje Lazara Veselinovića biće poznato u subotu.

"Nismo uspeli da se tokom pauze u celosti oporavimo od povreda, pa imamo situaciju da Mirko Ivanić neće moći da igra i nije na listi putnika. Na Lazara Veselinovića računamo, ali ćemo sutra napraviti još jednu proveru i videti da li će moći... Iskreno, očekivao sam više kada je u pitanju njihov oporavak", dodao je Marić.

Vojvodina i Borac odigrali su 31 zvaničnu utakmicu i bilans je apsolutno na strani Novosađana. Imaju 18 pobeda, uz pet nerešenih takmica i oam poraza. Skor u Čačku je: 14 odigranih utakmica, šest pobeda Voše, pet nerešeni i tri trijumfa domaćina.

"Nadam se i mislim da bi samo stanje terena Borca trenutno moglo da utiče na naš nivo igre i da možda uslovi neku promenu. To kažem napamet, naravno, bez ikakve želje da povredim domaćina. Nadam se da bi teren trebalo da bude dobar, osim ako ga padavine prethodnih dana nisu ugrozile", podvukao je Marić.

"Lale" su ove sezone pobedile na sva tri ligaška gostovanja - u Lučanima 2:1, u Jagodini 3:2 i u Kruševcu 1:0.


Šta se događa sa Mirkom Ivanićem?

Mladi vezista "lala" više od tri nedelje ima problem sa povredom.

"Juče je napravljena magnetna rezonanca i danas popodne čekamo rezultate. Mislim da ćemo tada biti informisaniji i da ćemo znati zašto se njegov oporavak toliko produžio. Pokušavali smo svi zajedno da ga oporavimo za Novi Pazar, to nismo uspeli. Posle se pokazalo da ta povreda nije onakva kakvu smo očekivali, pa smo počeli da sumnjamo da nije nešto drugo. Zato je i napravljena ta analiza. Pri bilo kakvom pokretu potkolenice on ima problem sa bolom od udarca koji je dobio. Mogao bih da kažem da je pod velikim znakom pitanja i za sledeću utakmicu", objasnio je Marić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zady Sery20
Radulović20
Zukić18
Korać17
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...