Press / Dnevnik: Vojvodina uputila dopis Sudijskoj komisiji FSS

Vojvodina uputila dopis Sudijskoj komisiji FSS23.10.2014. 10:11

Dnevnik(0)
K

iša je minulog dana ohladila emocije poslednje prvenstvene utakmice u Čačku, koju je Vojvodina remizirala protiv domaćina, ali je Upravni odbor kluba, nakon temeljne analize, odlučio da uputi zvaničan dopis Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i direktoru Takmičarske komisije Zajednice klubova Jelen Superlige, gde je ukazano i taksativno navedeno gde su sudije grešile, po mišljenju Novosađana. Inače, TV snimak je pokazao da su greške direktno uticale na rezultat i ishod meča u Čačku.

- Svesni smo činjenice da su greške u fudbalu moguće, nadamo se i verujemo da greške na ovoj utakmici nisu namerne, ali pošto su direktno uticale na rezultat meča, moramo da skrenemo pažnju sportskoj javnosti Srbije da su iste nanele veliku štetu FK Vojvodina. Ove kardinalne greške su koštale naš klub dva velika boda koje nam niko ne može nadoknaditi – kaže se, između ostalog, u saopštnjenju Upravnog odbora kluba. Takođe se konstatuje da se klub do sada nije žalio gore navedenim institucijama, te da se ovom prilikom dobronamerno reaguje kako bi se u buduće izbegle slične greške.

- Nismo se zvanično žalili, ali želeli smo da skrenemo pažnju. Na utakmici u Čačku bilo je dosta grešaka na našu štetu – rekao je predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

Prva po redu, mada ne i najozbiljnija, je penal u prvom poluvremenu, koji je kruševački sudija Anđelković dosudio za Borac. “Kontakta je bilo”, već je otrcana fraza u domaćem fudbalu kada treba opravdati sumnjiv penal. Ipak, tu se preskače bitna činjenica – kontakt je u fudbalu i te kako dozvoljen, sporno je da li je bilo faula kada su se Novaković i igrač Borca sudarili u 35. minutu utakmice.

- Novaković nije ni video protivničkog igrača kada su zajedno istrčavali iz šesnaesterca, lopta čak nije bila u blizini ni jednog od njih dvojice. Siguran sam da ni naš ni igrač Borca ne bi ni stigli do lopte, naprosto su naleteli jedan na drugog – smatra sportski direktor Vojvodine Mladen Jovanić.

Ako se sudiji zbog ove procene još i moglo progledati kroz prste, uz činjenicu da je to bio prvi penal protiv Voše u ovom prvenstvu, kada se na ovu odluku nadovezala ona iz finiša meča, kada je Lazar Veselinović postigao regularan gol, nastao je ozbiljan problem. Ta greška, ispostavilo se, koštala je Vojvodinu pobede i dva boda više na kontu. Analizom TV snimka ustanovilo se da Veselinović nije bio u ofsajdu, jer je iza njega bar za korak bio odbrambeni fudbaler Borca. Ipak, pomoćni sudija je podigao zastavicu pre nego što je lopta došla do Veselinovića. I u emisiji “Crna tačka” na SOS kanalu, Raka Đurović je rekao da ofasjda nije bilo. Ali, dosuđen je i u taboru Vojvodine ostao je gorak ukus nakon gostovanja u Čačku.


Ilić: Penal je nesporan

Da svi isto vide, ali različito tumače, potvrdilo se i ovom prilikom. Sportski direktor Borca Slobodan Ilić u obimnom saopštenju na klupskom sajtu, pod naslovom “Zašto tako, sportski prijatelji”, misleći na žalbe Vojvodine, između ostalog, kaže:

- Nema razloga za bespotrebne pritiske, jer penal je nesporan, a i odluka vezana za nedozvoljenu poziciju je potpuno ispravna.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...