Press / Sportski žurnal: Vojvodina kombinuje pred Kup, najbolje igrače čuva za Partizan i derbi u Humskoj

Vojvodina kombinuje pred Kup, najbolje igrače čuva za Partizan i derbi u Humskoj28.10.2014. 17:23

Sportski žurnal(0)
N

užda zakon menja. U pripremama za utakmicu osmine finala Kupa Srbije sa Slobodom na „Karađorđu”, Zoran Marić je primoran da prekrši pravilo po kojem ne treba menjati tim koji igra dobro i pobeđuje.

Vojvodina je minule subote na svom terenu ubedljivo savladala Voždovac, prikazavši igru za pohvale.

– Pred nama su dva važna takmičarska ispita, onaj sa Slobodom i potom derbi na Partizanovom stadionu. To nameće potrebu da se pažljivo rasporede snage – objašnjava prvi stručnjak Novosađana zašto je u dilemama.

Na jednoj strani je grupa iskusnijih prvotimaca. Do sada su poneli najveći teret, pa bi im uoči derbija u Beogradu dobro došlo da predahnu sutra protiv Užičana:

– U toj grupi su: Pekarić, Alivodić, Veselinović, Tumbasević... Odmor zaslužuje i kapiten Poletanović, ali on ima važnu ulogu u našoj igri na sredini terena. Videćemo ko će od njih biti pošteđen učešća u meču protiv Slobode. Kakva god bila odluka, jasno je da eventualne rotacije u timu ne smeju da ugrozi plan o prolazu u četvrtfinale Kupa.

Darko Puškarić, zbog žutih kartona, nema pravo igranja u derbiju s Partizanom, pa je na Mariću da odluči ko će popuniti upražnjeno mesto desnog beka:

– Imamo dvojicu kandidata: Marka Živkovića i Stefana Nikolića. Susret sa Slobodom treba da odgovori na pitanje ko zaslužuje prednost.

Minule subote protiv Voždovca Gaćinović i Babić su zamenjeni zbog lakše povrede, tako da i to komplikuje Marićev rebus u vezi sa sastavom za sutrašnju utakmicu sa Slobodom.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...