Press / Dnevnik: Vojvodinu sasekao visok presing

Vojvodinu sasekao visok presing03.11.2014. 21:57

Dnevnik(3)
V

ojvodina je po drugi put poražena u ovogodišnjem prvenstvu, Partizan je u derbiju bio bolji takmac, ali od početka sezone se nije dogodilo da Voša odigra slabo prvo poluvreme kao u minuloj utakmici. Od starta utakmice crno – beli su krenuli agresivno, sa jakim presingom, ne dozvoljavajući igračima Vojvodine da povežu igru, stvore neku akciju i šutnu na gol. S druge strane, preko Petra Škuletića, Partizan je bio vrlo opasan i da na golu novosadskog tima nije bilo raspoloženog Vanje Milinković – Savića domaćini derbija su mogli do poluvremena da stvore i ubedljiviju razliku od jednog gola. Staro je pravilo da je protivnik dobar onoliko koliko mu se to omogući, a Partizan naprosto nije dozvolio novosadskim crveno – belima da igraju kako znaju. Svestan je toga i trener Vojvodine Zoran Marić.

- Iznenadio nas je nivo agresivnosti fudbalera Partizana, koji u poslednjim mečevima to nisu ispaljavali kao protiv nas. Crno – beli su u utakmica ušli nakon dva prethodna prvenstvena meča u kojima su osvojili samo bod, pa je to sigurno bio razlog što su krenuli tako silovito. Igrali su visoki presing protiv kog nismo uspeli da se snađemo i u prvom delu meča Partizan je bio mnogo bolji. Mi smo u drugom poluvremenu pokušali da se reorganizujemo, igrali smo bolje, ali sem dve izgledne situacije nismo uspeli da ozbiljnije pripretimo. Kada se sve sabere, Partizan je bio bolji za taj jedan gol. Mi ćemo u nastavku prvenstva pokušati da sakupimo što veći broj bodova – rekao je Marić.

Strateg Novosađana je na nedeljnoj utakmici, iako je Voša jurila izjednačenje, izvršio samo dve izmene. Prva je usledila nepunih 20 minuta pre kraja (Sekulić umesto Novakovića), a druga je bila prinudna, osam minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, kada je povređenog Poletanovića zamenio Stojanović. I ovaj podatak govori koliko Vojvodina ima mali fond igrača.

Defanzivna linija Novosađana je na meču protiv Partizana funkcionisala vrlo dobro u nastavku meča. U prvu postavu, sticajem okolnosti, nakon povrede i jednomesečnog odustvovanja sa terena, vratio se bivši igrač Partizana Marko Živković, pruživši solidnu partiju.

- Partizan je počeo vrlo agresivno i nije nam dozvolio da igramo svoju igru. Takođe, često su nam faulovima seckali akcije i to nas je dodatno sputavalo. Već u drugom delu igre smo zaigrali bolje, ali ne dovoljno dobro da bi izjednačili, pa je Partizan zasluženo pobedio. Treba da ovaj meč što pre zaboravimo i krenemo dalje – smatra Živković.


Ofsajda (ni)je bilo

Atmosfera se nakon derbija polako hladi, ali je i dalje tema broj jedan da li je pobedonosni gol Partizana postignut iz ofsajda. Mnogi smatraju da jeste, ali u emisiji “Jelenovo oko” (TV Arena) izneta je procena da nedozvoljene pozicije nije bilo. Očigledno je da su santimetri odlučivali, što je mišljenje i sudijskog eksperta Rake Đurovića u emisiji „Crna tačka” na SOS kanalu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...