Press / Dnevnik: Voša što pre na pobednički kolosek

Voša što pre na pobednički kolosek11.11.2014. 12:50

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine, nakon poslednje prvenstvene utakmice sa Donjim Sremom, dobili su tri slobodna dana. Po mišljenju stručnog štaba, igračima je dato ono što im najviše nedostaje – odmor, s obzirom da je grupa od desetak igrača iznela gotovo sav teret prethodnog dela prvenstva i Kup takmičenja. Ipak, za jednog od prvotimaca odmora nema – za Mirka Ivanića, koji ne koristi pauzu, već radi sa kondicionim trenerom Sašom Jankovićem.

Mladi ofanzivac je zbog povrde butnog mišića pauzirao četiri prvenstvena meča i jednu utakmicu u Kupu, da bi se vratio na utakmici sa Donjim Sremom.Imao je nekoliko prepoznatljivih, lucidnih poteza, što nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

- Ne znamo šta se desilo i zašto nismo bili na svom nivou protiv Pećinčana. Tek treba da obavimo analizu i vidimo gde smo grešili. Svojom partijom sam donekle zadovoljan, ali ne mogu da prežalim što sam kod rezultata 2:2 promašio izglednu priliku. Da sam dao gol, sve bi bilo drugačije – smatra Ivanić.

Petnaestak minuta pre kraja meča Ivanić je izdržao duel sa jednim od štopera Sremaca, u padu je uspeo levom nogom da zakači loptu, ali se ona odbila od golmana u korner. Sreća nije bila saveznik Vojvodine, ali bi to moglo da se vrati u narednim kolima. Kako bi nadoknadio propušteno i što pre se vratio u formu s početka prvenstva, radi po posebnom režimu da bi i fizički mogao da izdrži naredna iskušenja. - Više od mesec dana nisam trenirao sa ekipom, osećam da mi fale utakmice. Želim što pre da se vratim u pobednički kolosek, kako ja, tako i ekipa – rekao je Ivanić.

Ivanić ima 21 godinu. Nakon završetka omladinskog staža, sezonu i po je proveo na kaljenju u novosadskom Proleteru, odakle se, u zimskom prelaznom roku, vratio među crveno – bele. U prolećnoj polusezoni prethodnog prvenstva nagovestio je potencijal, da bi u ovom ubrzo stekao status jednog od stubova ekipe, kreatora i asistenta, koji sa nekoliko dobrih poteza može da reši meč. Ipak, nezgodna povreda ga je odvojila od terena, a njegov izostanak je vremenom počeo da se oseća u igri Vojvodine. Zato je ova prvenstvena pauza došla u pravi momenat i za Mirka i za ostatak ekipe, njemu da povrati kondiciju, ostalim prvotimcima da odmore i glavu i noge od napornih treninga i 15 zvaničnih utakmica od početka sezone.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...