Press / Mondo: Gde je Miloš Krasić? Među omladincima Fenera

Gde je Miloš Krasić? Među omladincima Fenera14.11.2014. 11:59

Mondo(0)
Z

a manje od četiri godine Miloš Krasić (30) prošao je put kakvom se malo ko nadao. On ponajmanje.

U leto 2010. godine igrao je za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pa za oko 15 miliona prešao iz CSKA u Juventus, kao najbolji igrač "armejaca". Sjajno je počeo u Torinu i u prvoj sezoni odigrao 41 utakmicu, uz devet postignutih golova i isto toliko asistencija.

Potom je, u maju 2011, na klupu "Stare dame" seo Antonio Konte i odlučio da mu "Džekson" više nije toliko neophodan. U takmičarskoj 2011/12 koristio je momka iz Kosovske Mitrovice samo u devet utakmica. Srpski krilni napadač nijednom u drugom delu prvenstva nije bio ni u protokolu.

Zatim je Krasić spakovao kofere i 3. avgusta 2012. preselio se u Fenerbahče, za sedam miliona evra. Ni taj potez mu nije oživeo karijeru i vratio ga na staze kojim je koračao u dresu CSKA. Naprotiv.

Nekadašnji fudbaler Vojvodine redovno je igrao u Feneru samo u prvoj sezoni (27 utakmica, gol i asistencija). I u leto 2013. ponovo se preselio, ali na pozajmicu u Bastiju, za koju je nastupio na 21 meču (dva gola i asistencija).

Gde je sada? Ponovo je u Istanbulu, gde čeka rasplet zamršene situacije sa klubom. Ugovor mu ističe 2016. godine i on ispunjava svoje obaveze svakodnevno trenirajući. Nažalost, ne sa prvim timom, već sa omladincima i rezervnim sastavom.

U međuvremenu, pojavljuju se priče o njegovoj selidbi u Španiju, Rusiju...

"Prošlog leta bilo je priča o transferu u Elče, dok me sad niko iz Španije nije zvao, tako da ovo što je izašlo u novinama (o selidbi u taj Španiju) uopšte ne shvatam ozbiljno. Neko to gura sa određenim ciljem, dobro razumem", rekao je Krasić za dnevni list "Sport".

Slično odgovara i na konstataciju da se pominje navodno interesovanje ruskih klubova...

"Sve je sa istog izvora... Lokomotiva? Njen trener je moj prijatelj Grof Božović. Toliko znam o Lokomotivi, ništa više".

Njegova želja da i dalje igra nije sporna. Ostaje da se vidi kako će se i da li će se pre 2016. razmrsiti komplikovana situacija koju je doživeo u Feneru, jer mu klub još nije ponudio obeštećenje za sporazumni raskid, a on ne planira da se i ove sezone odrekne plate.

"Hoću da igram, znam da mogu zapaženo da igram bar još dve godine... U Rusiji ili na drugoj strani? O tom - potom. Kad vidim ko sve igra i gde igra, dođe mi da puknem. A, ja samo treniram sa osamnaestogodišnjacima?!", gnevan je nekadašnji stub reprezentacije Srbije.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...