Press / Dnevnik: Babić postao oslonac i „orlićima”

Babić postao oslonac i „orlićima”25.11.2014. 13:39

Dnevnik(1)
O

dbrana Vojvodine u ovoj sezioni vrlo dobro funkcioniše, što je potvrdila i protekla utakmica protiv Rada na Vračaru, u kojoj su domaćini stvorili samo jednu ozbiljnu priliku.

Na sreću crveno–belih, golman Vanja Milinković – Savić je odlično intervenisao i sprečio pogodak, a posle toga su napadači Rada nekako stizali do šesnaesterca Voše, ali nisu ozbiljnije pripretili do kraja meča. Na visini zadatka je bio i mladi reprezentativac Srđan Babić, koji je odlično obavio defanzivne zadatke, a malo mu je nedostajalo da u 29. minutu pogodi mrežu domaćih, kada je dobro šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta za malo prošla kraj leve stative.

- Dobro smo ušli u utakmicu i solidno smo odigrali, ali nedostajao nam je gol – kaže Babić. – S obzirom da smo u prethodnom meču neočekivano primili tri gola od Donjeg Srema, vodili smo računa da u odbrani odigramo na nivou i da ne primimo gol. U tome smo uspeli, ali nismo iskoristili ni jednu šansu koja nam se ukazala. Kada sam ja šutirao, u jednom trenutku sam pomislio da lopta ide u gol, nažalost, otišla je koji centimetar kraj stative.

Pouzdani štoper zadovoljan je partijama koje ekipa pruža, kao i svojim nastupima. Da podsetimo, u poslednjim satima prelaznog roka izjalovio mu se prelezak u italijansku Sampdoriju, koju trenira Siniša Mihajlović. - Tako je ispalo, nije bilo prijatno, ali sam nastavio da radim i borim se. Što se ekipe tiče, igramo lep, napadački fudbal, i dok nas nije stigao umor zbog velike preopterećenosti, bili smo na samom vrhu tabele. Mislim da se polako vraćamo na pravi put i probaćemo da u predstojeća dva prvenstvena kola i kup-utakmici zabeležimo dobre rezultate – najavio je Babić.

Babić će u aprilu naredne godine napuniti 19 leta, standardni je štoper u reprezentativnoj selekciji Srbije do 20 godina, koju s klupe predvodi Veljko Paunović. U maju 2015. sledi Svetsko prvestvo na Novom Zelandu, a paouzdani, 193 centimetra visoki stub odbrane Vojvodine, biće i Paunovićeva uzdanica. Ipak, lako je moguće da na SP krene iz dresa Đenovljana. Prema nezvaničnim informacijama, u zimskom prelaznom roku Babić će (napokon) potpisati za Sampdoriju, a transfer je već dogovoren. Ipak, mladi štoper nije želeo da na bilo koji način prokomentariše ove informacije.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...