Press / Dnevnik: Marić: Nismo bili spremni za jesenju titulu

Marić: Nismo bili spremni za jesenju titulu10.12.2014. 09:41

Dnevnik(0)
Z

avršila se jesenja polusezona u fudbalskoj Jelen Superligi Srbije. Igrači su dobili odmor od nekih mesec dana, a onda će negde oko desetog januara iduće godine krenuti s pripremama za prolećni deo takmičenja.

Partizan je bodovno ubedljivo osvojio jesenju titulu, prati ga Crvena zvezda sa šest koraka zaostatka, dok je, kao po nepisanom pravilu, treća ekipa Vojvodine, koja u odnosu na lidera ima devet bodova manjka.Iza novosadskih crveno-belih je Čukarički, pa se na proleće može očekivati zanimljiva bitka za rasplet u vrhu.

Trener Vojvodine Zoran Marić u najvažnijim crtama analizirao je učinak ekipe tokom jeseni.

-U analizi moramo da se vratimo na sam početak, tačnije na vreme kada sam preuzeo tim. Tada smo istakli da želimo finansijsku i svaku drugu konsolidaciju kluba i što je moguće bolji rezultat. Prodali smo Radoju i Sergeja Milinković-Savića, a nismo doveli igrače tog kalibra. Zbog klupskog interesa, na golu se našao Vanja Milinković-Savić, dečak od samo 17 godina, a treba napomenuti da smo postigli i veliki broj golova i ostvarili rekordan broj pobeda (9). Kada sve to sagledam, treće mesto u polusezoni za mene je uspeh – smatra Marić.

Mladići poput Mijata Gaćinovića i Srđana Babića, koji su tokom prošle sezone debitovali za prvi tim, sada su postali uzdanice ekipe. To vas sigurno ispunjava dodatnim zadovoljstvom?

- Gaćinović i Babić postali su nosioci igre i stubovi ekipe, ali ne smemo zaboraviti da su to i samo malo stariji Marko Poletanović, Mirko Ivanić i Bojan Nastić. Gaćinović je, naprimer, postigao osam golova, bio je uspešan asistent i jedan od naših najboljih igrača, a jasno je da mu je način na koji je Vojvodina igrala omogućio da iskoči u prvi plan. U jednom trenutku bilo je priče i o tome da idemo na jesenju titulu,međutim za tako ambiciozan cilj nismo bili spremni. Ni suđenje koje smo imali nije često bilo na nivou, ali u tom segmentu ne tražim nikakav alibi. Mlada ekipa je bila podložna oscilacijama, pa smo doživeli prilično traumatičan završetak jeseni i jednu lošu seriju u kojoj smo iz četiri utakmice osvojili samo jedan bod.

Kada govorite o završetku polusezone, kako razmišljate o eliminaciji od Čukaričkog iz kupa, u kojem je Vojvodina branila trofej?

- U kupu smo želeli da odemo dalje od četvrtfinala, ali je utakmica s Čukaričkim naišla u trenucima kada nam forma nije bila na nivou koji je bio potreban da se takav cilj i ostvari. Imao sam ograničen fond igrača i to se, između ostalog, odrazilo na igru i rezultat u duelu s „brđanima“. Što se prvenstva tiče, ostaje kod mene žal za bodovima u duelu s Donjim Sremom na našem terenu.

Podrazumeva se da već pravite planove za proleće i eventualno popunjavanje redova tima?

- Dovođenje novih igrača usko je vezano za odlaženje, a izvesno je da ćemo morati da popunjavamo tim. Ukoliko se, pak, klub odluči da ne idemo tim putem, moraćemo da uđemo u novu afirmaciju mladih igrača poniklih u redovima naše omladinske škole, a to će, opet, morati da se odrazi i na rezultate. U svakom slučaju, iz postojećeg kadra na koji mogu da računam, biće igrača koji će otići na dvojnu registraciju u druge sredine, ali i onih koji će klub morati da napuste i na koje ne računam u nastavku prvenstva. Voleo bih da produžimo saradnju s Enverom Alivodićem kojem je ugovor istekao i kojem je Vojvodina dala ponudu za ostanak u Novom Sadu.

Da li vas je protekla i tek završena jesenja polusezona umorila?

- Ponoviću da je iza nas traumatičan završetak polusezone i zbog njega moram da priznam da sam se umorio. Dobro je što smo u poslednjem kolu, u Kragujevcu, pobedili i što nas je taj trijumf pozicionirao na trećem mestu. Na proleće nas čekaju zanimljive bitke,kao i nastavak konsolidacije kluba, jer je to proces koji traje i koji ne može da se završi za samo nekoliko meseci – istakao je Zoran Marić.


U Beleku od 25. januara

Sportski direktor Mladen Jovanić, u kratkim crtama, saopštio je klupske planove.

- S radom će ekipa početi 10. januara, a već 25. odlazimo u turski Belek, gde ćemo ostati do 9. februara . Sledi nam i prelazni rok, u kojem će sve zavisiti od igrača koji budu odlazili i u zavisnosti od toga na njihova mesta dovodićemo odgovarajuće zamene. Nekima od onih koji nisu uspeli da se nametnu zahvalićemo se na saradnji i dobiće raskid ugovora, a nastavićemo s procesom konsolidacije kluba i afirmacije mladića poniklih u našoj školi. Prioritret nam je eventualni nastavak saradnje s Enverom Alivodićem i nadam se, ukoliko mu ne iskresne neka odlična ponuda iz inostranstva, da bi on mogao da potpiše novi ugovor s Vojvodinom – rekao je Jovanić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...