Press / Dnevnik: Igrači Vojvodine zanimljivi inostranom tržištu

Igrači Vojvodine zanimljivi inostranom tržištu14.12.2014. 19:49

Dnevnik(0)
P

re nekoliko dana, baš onomad kada su se raspuštali na zimski odmor, znalo se da je, od fudbalera Vojvodine, ugovor istekao jedino Enveru Alivodiću i da ovaj 30-godišnjak može slobodno da traži novu sredinu.

Crveno-beli su mu izneli ponudu za nastavak saradnje, ali je desnokrilni napadač rešio da se prvo odmori od jesenje polusezone, a da onda počne da razmišlja o eventualnom odlasku iz Novog Sada. Kako je naglasio, prioritet mu je da pronađe inostrani angažman, mada ne bi ništa protiv imao ni da ostane u Vojvodini.

(Ne)očekivano su se juče oglasili pojedini sportski mediji, nagoveštavajući da je konkretno interesovanje za novosadske fudbalere mnogo veće nego što je to u prvi mah izgledalo. Čini se da je „nogu“ prvi povukao najbolji strelac ekipe Lazar Veselinović, koji je juče potpisao ugovor o pozajmici s južnokorejskim Pohang Stilersima.

- U Južnu Koreju odlazim na jednogodišnju pozajmicu i na put krećem 26. decembra – rekao je Veselinović. – Imam zakazane lekarske preglede za 29. decembar i, bude li sve kako treba i bez problema ih prođem, ugovor će postati punovažan. Znam da je reč o odličnom klubu, iza kojeg stoji sjajna tradicija i ostaje otvorena mogućnost da, u slučaju da budemo obostrano zadovoljni, Pohang otkupi moj ugovor od Vojvodine.

Nije nikakva tajna da su na ino-tržištu posebno zanimljivi mlađi prvotimci crveno-belih. Videlo se to i tokom prethodnih meseci kada su otišli najpre Meleg, a za njim i Kosović, Segej Milinković-Savić, Radoja... To se sada, pre svih, odnosi na mlade reprezentativce Srbije, golgetera Mijata Gaćinovića i štopera Srđana Babića, kao i na kapitena tima Marka Poletanovića. Njihove igre budeno se prate u pojedinim zapadno-evropskim klubovima i nije nemoguće da neko od njih, takođe, u zimskom prelaznom roku ode s „Karađorđa“.

Zbog finansijske konsolidacije, kako je više puta rečeno u novosadskom superligašu, Vojvodina je spremna da sasluša ponude i, budu li one zadovoljavale sve tri strane, uđe u realizaciju potencijalnih transfera ovih mladića. Iako je nedavno Mijat Gaćinović istakao da su mu svi planovi vezani za ostanak u Novom Sadu, nije bio kategoričan da ne bi prihvatio odgovarajuću ponudu koja bi bila po meri i Voše i njega lično. Ubeđeni smo da na isti način razmišljaju i Babić i Poletanović, pa bi, kada bi došlo do takvog raspleta da svi oni odu iz redova Vojvodine, klub bio veoma oslabljen pred prolećnu polusezonu. To bi, opet, nateralo čelnike Novosađana da budu aktivni tokom prelaznog roka i pronađu odgovarajuće zamene.

Uostalom, veoma brzo javnost će saznati više o tome ko odlazi a ko ostaje u crveno-belom dresu 100-godišnjaka iz Novog Sada, kluba koji je oduvek vanserijskim kvalitetom dece ponikle u njegovim redovima bio interesantan inostranim klubovima.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...