Press / Dnevnik: Moguć povratak Danijela Aleksića

Moguć povratak Danijela Aleksića16.12.2014. 12:53

Dnevnik(0)
I

ako zimski prelazni rok još nije počeo, u Fudbalskom klubu Vojvodina je veoma živo. Golgeter Lazar Veselinović već je potpisao ugovor s Pohang Stilersima iz Južne Koreje, a interesovanje inostranih klubova za pojedine mlade igrače crveno-belih nije sporno. Navodno, na meti zapadnoevropskih klubova nalaze se Mijat Gaćinović, Srđan Babić i Marko Poletanović, ali vesti o konkretnim ponudama i razgovorima o njihovim eventualnim transferima, barem za javnost, još uvek nema.

Sve je jasnije da će čelnici novosadskog superligaša imati dosta posla ove zime, jer moraće, što je sve jasnije, da potraže pojačanja. Jedan od fudbalera čije ime se prvo nametnulo za povratak u crveno-beli dres je Danijel Aleksić (23), igrač ponikao u redovima FK Veternik a sa 11 godina prešao u Vojvodinu. Veoma rano dobio je priliku u prvom timu Voše i igrao je za sve reprezentativne kategorije, dok mu je tadašnji selektor naše seniorske selekcije Radomir Antić šansu pružio u decembru 2008. godine u prijateljskom duelu s Poljskom, čime je postao najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Srbije.

Na vest da su menadžeri Danijela Aleksića stupili u kontakt s rukovodećim ljudima iz Vojvodine, pre svega sa sportskim direktorom Mladenom Jovanićem, izrazivši spremnost samog igrača da se vrati u Novi Sad, pozvali smo Aleksića, koji se ovih dana odmara u rodnom gradu.

- Zaista ne znam šta da vam kažem na ovu temu - rekao je sadašnji fudbaler poljskog kluba Lehije iz Gdanjska. - Nisam imao kontakt ni sa kim iz Vojvodine, niti me je ko zvao, pa ne mogu da budem konkretniji. Volim Vojvodinu, to je klub u kojem sam ponikao i sigurno je da bih želeo da jednog dana ponovo obučem njen dres. Rano sam otišao u inostranstvo i to povećava moju želju da opet zaigram u Novom Sadu.

Koliko vas još veže ugovor s poljskim klubom?

- Imam obavezu na još godinu i po dana, ali i klauzulu po kojoj bih relativno lako mogao da ga raskinem. Tek juče sam došao kući na odmor i biću ovde u naredne tri nedelje, a šta će se i da li će se nešto dešavati za to vreme, zaista ne znam. Voleo bih da, ponavljam, zaigram opet u dresu Vojvodine i videćemo šta će se događati u dolazećim danima - dodao je Aleksić.

U redovima novosadske ekipe još nisu bili spremni da konkretnije razgovaraju na ovu temu. Rečeno nam je da se čeka povratak trenera Zorana Marića iz Španije (treba da se vrati 18. decembra), da bi se konsultovali s njim oko ovog, kao i drugih potencijalnih transfera. Ipak, kako naš narod kaže, “gde ima dima, ima i vatre”, pa je jasno da će priča o eventualnom povratku Danijela Aleksića u tim razgovorima imati zapaženo mesto.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...