Press / Mondo: Voša pred LE: Mića je tu, idemo na pobedu

Voša pred LE: Mića je tu, idemo na pobedu30.06.2015. 15:27

Mondo(0)
P

ripreme su gotove. Vreme je za novu sezonu.

Fudbaleri Vojvodine zaigraće u četvrtak protiv MTK iz Budimpešte, na startu kvalifikacija za Ligu Evrope. Može se reći da su Novosađanima mađarski klubovi, na neki način, sudbinski određeni za rivale.

Od pojačanja, ovog leta u klub su stigli Miljan Mrdaković (Levadijakos), Aleksandar Paločević (OFK Beograd), Aleksandar Stanisavljević i Ivan Lakićević (Donji Srem), kao i Šaleta Kordić (BSK Borča), Marko Zoćević (Borac Čačak), Novica Maksimović (Spartak) i Siniša Babić (novosadski Proleter).

U međuvremenu, klub je napustio značajan broj igrača, pa i nosilaca igre. Ipak, u FC Vujadin Boškov u Veterniku najzadovoljniji su što mogu da računaju na izuzetno traženog Mirka Ivanića.

Na pitanje da li ima dilemu oko sastava za meč protiv MTK, trener Zlatomir Zagorčić rekao je:

"Vratio se u ekipu Mirko Ivanić i to je dovoljno. Tim je poznat, dilema više nemam, ali ga neću saopštavati do početka utakmice u Budimpešti", rekao je trener "lala".

Za sada je samo sigurno to da Nino Pekarić zbog povrede lista koju je "pokupio" na pripremama neće biti deo ekipe.

"Nino je izrazio želju da putuje sa nama u Budimpeštu, ali smo procenili da je bolje da to ne čini, već da u Novom Sadu ide na terapiju i da nam se što pre priključi", objasnio je Zagorčić.

Trener Vojvodine potom je predstavio rivala.

"MTK je slavno ime mađarskog fudbala, posle Ferencvaroša najtrofeniji tim u zemlji našeg severnog suseda. Prvi utisak je da Mađari vole da igraju ofanzivni fudbal i da su im perjanice vezni fudbaler, kapiten Jožef Kanta, kao i napadač Torgele, koji ni iz čega ume da postigne gol"

"Ipak, ubeđen sam da je Vojvodina kvalitetnija i da ćemo već u prvoj utakmici, u četvrtak uveče, ići na pobedu. Naravno, biće nam potrebni maksimalna koncentracija i disciplina u igri. U tom slučaju, imamo pravo da budemo optimisti", podvukao je Zagorčić.

Pretprošle godine, Vojvodina je stala u predvorju grupne faze Lige Evrope, izgubivši od Šerifa u baražu, posle zaista sjajnih predstava. Prošlog leta pala je na prvoj prepreci - u okršajima sa Trenčinom (0:4, 3:0).

Vreme je za novi pokušaj pisanja fudbalske istorije u Novom Sadu.


Polazak u sredu ujutro

Fudbaleri Vojvodine kreću za Mađarsku u sredu ujutru. Okupiće se u Veterniku u 7.30 časova, a klupskim autobusom krenuti u 8, odmah posle doručka. U sredu u 19.00 časova treniraće na stadionu Ujpešta, koji se zove "Ferenc Susa". Na istom mestu će u četvrtak u 20.30 i zaigrati protiv MTK.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...