Press / Sportski žurnal: Evropska Vojvodina: Guranje kamena uzbrdo

Evropska Vojvodina: Guranje kamena uzbrdo01.08.2015. 11:00

Sportski žurnal(1)
K

akva srpska fudbalska noć u Torinu! Kao kad najlepši san postane stvarnost. Senzacionalni trijumf Vojvodine, 4:0 protiv Sampdorije!

– Koliko Vojvodina potroši godišnje – pitao je u četvrtak pre meča kontroverzni čelnik Đenovljana Masimo Ferero gosta iz Novog Sada Zorana Šćepanovića.

– Oko dva miliona evra. Naravno, ako ih nekako nađemo – usledio je odgovor čelnika Novosađana.

Kao pravi Italijan, čisto da stvari postavi na svoje mesto i da se zna ko je ko, Ferero je trijumfalno uzvratio:

– Budžet Sampdorije je 100 miliona evra.

Šta ima dalje da se priča? Ferero je verovatno pomislio da je dobio predigru i da je samo još ostalo da njegovi igrači obave formalnost.

Na travnjaku „Olimpika” Sampdorija je doživela istinski fudbalski horor. Ako se gleda kroz prizmu pomenutih brojki, ispada da je u Torinu David pobedio Golijata.

Ipak, nije tako. David je zapravo izrastao u Golijata i dokazao da „boj ne bije svetlo oružje, već boj bije srce u junaka”.

Kome je Zlatomir Zagorčić delovao ubedljivo kad je dan pre utakmice na konferenciji za novinare obećao da će se Vojvodina sa Đenovljanima otvoreno nadigravati za gol više?

To je pre delovalo kao prazno retoričko junačenje nego kao čvrsta rešenost da se Vojvodina isprsi s takvim taktičkim planom.

Zagorčić je u Torinu održao reč. Imao je, kao i njegovi igrači na terenu, hrabro srce i fudbalsku pamet da nemoguće učini mogućem. U Torinu mu se vratilo ono što mu je, sudijskom bezočnoću, pre tri godine oduzeto u Beču.

Sa dva gola u nadoknadi vremena, Rapid je tada nezasluženo eliminisao Zagorčićevu Vojvodinu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I to nije sve.

Mesec dana kasnije, posle četiri prvenstvene utakmice, u trenutku kad je Vojvodina bila prvoplasirana i neporažena, Zlatomiru Zagorčiću uručen je otkaz!?

Satisfakciju je doživeo u četvrtak uveče na torinskom „Olimpiku”. Ali, to je tek polovina puta.

Naučen u igračkoj i trenerskoj karijeri na sve i svašta, Zagorčić je posle 4:0 u Torinu, znajući da ostaje revanš sa Sampdorijom na novosadskom „Karađorđu”, igračima u svlačionici rekao da ih očekuju nova iskušenja i da zato imaju samo pet minuta za slavlje.

Vojvodina i Sampdorija. Šćepanović i Ferero. Zagorčićeva sudbina... Nema velikih ciljeva bez velike muke. Kao guranje kamena uzbrdo...

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...