Press / Mondo: Poruka trenera Voše: Momci, glave gore!

Poruka trenera Voše: Momci, glave gore!21.08.2015. 10:17

Mondo(0)
T

ri kola za uživanje, pa 0:3 za brigu i pretežak zadatak pred revanš!

U prvoj utakmici baraža za Ligu Evrope, Viktorija Plzenj nadigrala je i pobedila Vojvodinu, poslavši je u Novi Sad sa tri gola u mreži.

Igračima Vojvodine neuspeh je jako teško pao. Izlazili su iz svlačionice vidno potreseni. Trener Zlatomir Zagorčić sabirao je utiske na konferenciji za novinare.

"Generalno, pokušali smo da igramo fudbal i naišli na jednu zaista odličnu ekipu, koja je u prvom poluvremenu pravila pritisak i dominirala, pogotovo u prekidima, gde nam je stvarala mnogo problema. Jednostavno, nismo uspeli da ispariramo".

Od straha u uvodnim minutima, do drugog gola Kopicla, za konačnih 0:3, Vojvodina nije uspevala u Plzenju zaigra kao u prethodnim kolima. Jednostavno, naišla je na tim koji je bio apsolutno bolji.

"Završnih pet minuta prvog poluvremena i mi smo smo imali situacije. Pokušali smo kroz pas igru, imali smo par šuteva, jesu bili slabi i loši... Početkom drugog poluvremena smo došli do željenog, pritisli smo Viktoriju i dominirali. Napravili smo dve kobne greške koje su nas koštale. Rezultat je mogao da bude drugačiji, ali iskusniji protivnik zna da igra ovakve utakmice", takođe je poručio Zagorčić.

"Nadam se da ćemo u Novom Sadu odigrati kvalitetnije i uspeti da pobedimo", dodao je.

Svodeći utiske, šef struke "lala" rekao je da njegov tim nema razlog da oseća stid.

"Osim rezultata, nismo se osramotili, igrali smo fudbal i mislim da je publika uživala"

Viktorija ima novog trenera, da li je primetio razliku u odnosu na pripremu utakmice?

"Ne, Viktorija nije igrala drugačije u odnosu na prethodne utakmice. Sve smo znali o njima. Jedino što je bilo drugačije je igrač sa brojem 11 (Petržela, rezervista, asistent kod trećeg gola). Njega nismo očekivali, a sve ostalo jesmo"

Kako vidi činjenicu da je Vojvodina imala minimalni broj šansi?

"Imali smo pet-šest otvorenih šuteva. Nismo navikli na velike utakmice. Pravili su situacije, čiste šuteve, drugi gol Viktorije sa 20 metara, a mi takvih dosta šuteva i mnogo bliže. Ne strahovi, nego nam nedostaje samopouzdanje i moramo da izrastamo iz utakmice u utakmicu".

Šta je uzrok porazu osim neiskustva?

"Naišli na zaista odličnu, uigranu ekipu, koja u svakom momentu zna šta radi".

Pre utakmice rekao da su 50-50 podsetili ga češki novinari, kako taj odnos vidi sada?

"Mi smo ekipa koja se neće predavati. Nismo ostvarili željeno i sada Viktorija ima mnogo veće šanse, ali procentualno imamo šanse i čvrsto verujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Zagorčić.

Kako sada motivisati igrače?

"Ne bih rekao da je ovo tako grub udarac. Greške su normalne, rekli smo momcima da dignu glave, da imamo revanš, čeka nas i prvenstvo protiv Novog pazara. Moramo čvrsto da verujemo u sebe i idemo napred".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...