Press / Mondo: 0:3 je, ali ne i gotovo

0:3 je, ali ne i gotovo22.08.2015. 11:46

Mondo(0)
N

ervoznim igračima Vojvodine brideli su obrazi tokom povratka iz Češke za Beograd. Ljuti i razočarani zbog poraza od Viktorije, svojih grešaka i situacije iz koje samo čudo vodi u Ligu Evrope, bez glasa i reakcije reagovali su na poruku kapetana aviona:

"Momci, ovo je samo prvo poluvreme".

I zaista, na Dusan areni odigrano je samo prvih "45 minuta" dvomeča koji će dati ime jednog od 48 učesnika grupne faze. Nažalost, sve što je viđeno u četvrtak uveče ukazalo je samo na jedno - Liga Evrope ove jeseni igraće se u Plzenju.

Ekipa Zlatomira Zagorčića preskočila je tri prepreke da bi zaigrala u baražu, na tom putu gradila reputaciju, prepoznatljivu igru i samopouzdanje, koga u Češkoj nije bilo - kao ni mnogih drugih elemanata koji su izbacili ovog leta Novosađane u prvi plan.

Činjenica da je golman Srđan Žakula bio najbolji igrač srpskog tima, dovoljna je da opiše situaciju u kojoj su "lale" bile na stadionu od 13 miliona evra. Da nije briljirao i pokazao da i u 36. godini može da brani na visokom nivou, nema sumnje da bi poraz bio ubedljiviji.

Nažalost, sa pričom o čuvaru mreže uglavnom se i završava svođenje pozitivnih utisaka sa kojima su Novosađani ušli u avion. Da situacija bude još teža, "pobrinuli" su se defanzivci Plzenja, koji su naneli Ognjenu Ožegoviću povredu kolena, zbog koje je jako teško i uz pomoć Uroša Stamenića doskakao do terminala pred ukrcavanje na avion.

Bivši kapiteni Mijat Gaćinović i Slobodan Medojević uživo su gledali kako njihov bivši tim ne uspeva ni da podseti na ekipu koja je u Torinu pregazila Sampdoriju i koja je prošle nedelje pobedila Partizan. Impresionirane celokupnim utiskom i snagom rivala, "lale" su pod vidljivom tenzijom ušle u meč, što je najbolje osetila njihova odbrana, neretko ostavljena na (ne)milost krilima i ofanzivcima prvaka Češke.

Kako u takvoj situaciji, posle tri bolna šamara, naći motiv za meč sa Novim Pazarom ("Karađorđe", nedelja u 19.00), pa za revanš?

"Moramo čvrsto da verujemo u sebe i idemo napred", bio je jedan od Zagorčićevih odgovora na to pitanje.

Iako su i ovog leta Novosađani stekli pravo da živo zamišljaju i evropsku jesen, realnost sada izgleda drugačije. Čuda su, naravno, moguća - što je ovaj tim Vojvodine već dokazao, ali da bi se dogodila, "lalama" će biti potrebno mnogo osobina koje u četvrtak nisu pokazale. Na prvom mestu - vera u sebe.

"Čvrsto verujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", poruka je Zagorčića, koja će jako brzo biti na testu.

Na ispitu neće biti samo fudbaleri, njihova snaga i karakter, već i navijači Vojvodine, koji su se ovog leta vratili na stadion, punili tribine u evro-utakmicama, čak ih i posle mnogo godina jednom i potpuno napunili.

"Ne plašim se za posetu u Novom Sadu. Naši navijači su ove sezone pokazali da nas podržavaju i nemam dilemu da li će tako biti i u revanšu", veruje Mirko Ivanić, jedan od ljubimaca pristalica Voše.

Ako "Karađorđe" bude opet pun - to će samo po sebi biti jedna od najvažnijih pobeda Vojvodine ovog leta. Verovatno i važnija od torinskih 4:0. Ako bude "zvrjao" prazan, prazne stolice poslaće poruku da je Stara dama klub koji se u Novom Sadu masovno voli samo dok igra Evropu i dovodi inostrane klubove u Dimitrija Tucovića 1.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...