Press / Dnevnik: Serija loših rezultata sve duža

Serija loših rezultata sve duža29.09.2015. 13:21

Dnevnik(0)
I

ako su najavljivali da bi pobedom nad Borcem u Čačku mogli da označe početak izlaska iz krize igara i rezultata, fudbaleri Vojvodine u gradu na Moravi ispili su novu, gorku pilulu. Izgubili su od domaćina (2:4), sada već ozbiljno zostaju za vodećom Crvenom zvezdom (12 bodova), a posle 11 kola na svoj konto upisali su četiri poraza. I ne samo to, crveno-beli u ovom trenutku imaju najlošiju odbranu u superligaškom društvu, pošto su primili čak 21 gol, jedan više od Radnika iz Surdulice i četiri više od OFK Beograda.

- Evidentno je da se nalazimo u velikoj krizi posle igara u Evropi - ponovio je nedavno izrečenu konstataciju šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić. - Sada nam je prioritetni zadatak da pokušamo da se izdignemo iznad problema i da se vratimo na pravi put. To moramo da učinimo zajedničkim naporom, kako bismo prebrodili probleme koji nas sada muče. Put ka tom cilju se zna - to su jedino pobede.

Posle poraza u Čačku, trener Vojvodine je rekao da je Borac pokazao veću želju i htenje, a da je njegov tim pokleknuo zahvaljujući vlastitim, neshvatljivim greškama. Zamoljen da objasni na čega je konkretno mislio kada je to rekao, Zagorčić je odgovorio:

- Postoje stvari koje nisu za javnost. Sada nam predstoji duel s OFK Beogradom na našem stadionu i imaćemo priliku da zaustavimo neprijatne rezultate, a onda ide i pauza zbog obaveza reprezentacije. Puno smo pričali i sada ćemo svi zajedno morati da zapnemo kako bismo se vratili na pobednički kolosek. Imali smo i u Čačku priliku da se vratimo u utakmicu, ali, jednostavno, kad neće -neće.

Svima onima kojima je pri srcu Vojvodina smeta činjenica da su golmani Srđan Žakula i Marko Kordić u prvih 11 kola samo u utakmici s Javorom uspeli da sačuvaju mrežu. U svim ostalim susretima primali su golove i to je podatak koji zabrinjava, posebno ako se zna da je odbrana crveno-belih uvek bila među najboljima u ligi. Nisu samo čuvari mreže „zaslužni” za ovu brojku, jer dosta lutanja i prinudnih promena bilo je u defanzivnoj liniji tima.

O tome najbolje svedoči podatak da su se na poziciji dvojice stopera do sada menjali čak petorica fudbalera (Pekarić, Đurić, Pankov, Dinga i Rosić). To je neminovno dovelo do nesigurnosti i neuigranosti u možda i najosetljivijem delu odbrane, pa zato ne treba da čudi to što protivnički igrači neretko ostaju sami pred golmanima, na samo nekoliko metara udaljeni od mreže.

Vojvodina je u poslednjih pet utakmica po ispadanju iz evropske konkurencije zabeležila jednu pobedu, jedan remi i tri poraza. To je skor koji nikako ne može da zadovolji sve one koji vole klub iz Novog Sada, a na crveno-belima i treneru Zagorčiću je da definišu uzroke posrtanja i da ih pod hitno eliminišu. Na to ih, uostalom, obavezuju veličina imena i ugled koji u srpskom (i ne samo u njemu) fudbalu Vojvodina uživa.


Učinak golmana u sezoni

Pogledamo li učinak golmana Srđana Žakule i Marka Kordića u ovoj sezoni, brojke otkrivaju sledeće činjenice: u ukupno 19 odigranih utakmica (8 u Evropi i 11 u Superligi) Vojvodina je primila 30 golova (1,6 po utakmici). Pri tome, u kvalifikacijama za Ligu Evrope branio je samo Srđan Žakula, koji je primio ukupno 9 golova. U dosadašnjem toku domaćeg prvenstva iskusni golman čuvao je mrežu u četiri susreta i takođe primio 9 pogodaka (2,25 u proseku). Mnogo mlađi Kordić dobio je poverenje Zlatomira Zagorčića u 7 superligaških susreta i na njima je 12 puta vadio loptu iz gola (1,7 u proseku).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...