Press / Dnevnik: Verujem u našu ekipu

Verujem u našu ekipu29.09.2015. 13:24

Dnevnik(0)
P

redsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Zoran Šćepanović o krizi u kojoj su se crveno-beli našli kaže:

- Kriza je uvek moguća, a mi moramo više da obratimo pažnju na igru ekipe i pojedinaca i njihov odnos prema njoj. Uprava kluba, kao i naš stručni štab, bavimo se time i ne sumnjam da ćemo pronaći pravi put kako bi se prevazišli očigledni problemi. Evidetno je da je, posle velikih emotivnih naboja u kvalifikacijama za Ligu Evrope, došlo do zamora i pražnjenja kod naših igrača i to je nešto, uz određene varijacije, što je poznata kategorija u svetu profesionalnog sporta.

O izlasku iz nepovoljne situacije, Šćepanović je naglasio:

- Uslovi koji su u klubu postojali dok smo igrali u Evropi postoje i sada i u njima sigurno nije uzrok problema. Eventualno ćemo rešenje potražiti, uz dogovor sa stručnim štabom, u dodatnim pripremama tima ili savetima stručnih lica. Činjenica je da su sve naše ekipe koje su igrale u kvalifikacijama za evropske kupove, po ispadanju iz njih, ušle u krizu. Crvena zvezda i Čukarički s njom su se susreli nešto ranije, a sada su padovi sustigli Partizan i nas. Ne treba nikako zaboraviti da je Vojvodina za 40 dana odigrala čak 11 utakmica, a da su između toga igrači puno vremena provodili u avionima i autobusima, na putovnjima, tako da delom postoji opravdanje za sadašnje nevolje. Profesionalni sport je izuzetno zahtevan, ali svi moramo da budemo spremni na to.

Potom je predsednik novosadskog superligaša dodao:

- Verujem da Vojvodina ima dobro ukomponovanu ekipu i da ćemo se nositi s problemima s kojima se sada suočavamo na pravi način. Istina je i to da je pojedini igrači moraju da shvate da fudbal nije inividualni sport i da ta osobina (individualnost) može da bude dobra samo kao svojevrsni šlag na tortu, ali nikako i kao soliranje ili nastojanje za ličnu promociju. To nikome nije i neće doneti dobro. Novi sistem takmičenja omogućuje da se nadoknadi ono što je propušteno u određenom delu sezone. Prvenstvo je dugo i biće tu još uspona i padova kod svih timova – smatra Šćepanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...