Press / Dnevnik: Žakula i Kordić: Saglasni – nešto ne štima

Žakula i Kordić: Saglasni – nešto ne štima01.10.2015. 09:40

Dnevnik(1)
B

rojevi su jasni i nemilosrdni: Vojvodina je klub koji je u ovoj superligaškoj sezoni primio najviše golova (21). Čuvari mreže Novosađana Marko Kordić i Srđan Žakula u proseku su vadili loptu iz svoje mreže 1,9 puta po utakmici, što ne pamte ni stariji ljubitelji fudbala u najvećem vojvođanskom gradu. Bavili smo se tezom da je jedan od razloga poroznosti odbrane crveno-belih to što su se čak petorica fudbalera u proteklih 11 kola menjali na dva mesta centralnih bekova, što je neminovno dovelo do neuigranosti, samim tim i nesigurnosti poslednje linije odbrane. Zanimalo nas je, međutim, šta o neprijatnoj situaciji kažu golmani Žakula i Kordić.

- Evidentno je da nešto ne štima - rekao je, pomalo i rezignirano, iskusni Srđan Žakula (36). - Nije to - to, nije to ono što je ranije krasilo Vojvodinu, koja je, po pravilu, uvek imala čvrstu odbranu. Česte promene u liniji odbrane i neuigranost sigurno su doprineli zaista prevelikom broju primljenih golova, ali to nije nikakvo opravdanje. Situacija se ponavlja i kada je na golu Kordić i kada ja čuvam mrežu, a ni na treningu nam se ne dešava to da protivnički igrači ostanu sami ispred nas, na samo dva-tri metra od gola... To je nešto što nas prati tokom čitave sezone i sigurno zaslužuje mnogo dublju analizu. U ukupnoj situaciji, jako nam nedostaje Nino Pekarić, igrač koji puno znači za igru naše odbrane. On ima veliko iskustvo, “namešta” zadnju liniju i puno doprinosi na planu samopuzdanja defanzivne linije.

U sličnom pravcu idu i razmišljanja Marka Kordića (20), mladog reprezentativca Crne Gore.

- Situacija nije kao što je bila u nekim ranijim sezonama - složio se Kordić. - Izostaje komunikacija u našoj poslednjoj liniji i zbog toga nam se dešava da protivnički igrači ostaju usamljeni pred golom, posebno posle izvođenja kornera. Uz nedostatak prave komunikacije, nemamo ni samopouzdanja, jer smo svi dosta mladi i zbog toga nam i te kako fali iskusni Nino Pekarić. Međutim, on ne igra zbog povrede i mi ćemo morati da se uigramo bez njega i to što pre. Boli činjenica da imamo najlošiju odbranu u Superligi, jer to nije nešto što je svojstveno Vojvodini i baš zato sam ubeđen da će čitava ekipa, jer odbranu ne igraju samo igrači iz zadnjeg reda, da namesti glave i da ćemo u nastavku zaigrati puno bolje.

U subotu Novosađane očekuje, iz aspekta ukupne situacije, veoma važna utakmica s OFK Beogradom. Ovaj susret igraće se na stadionu “Karađorđe” od 15 časova, a pobeda definitivno za Vojvodinu nema nikakvu alternativu.

- Nemamo drugog izbora, osim da idemo na pobedu - kategoričan je Žakula. - Povreda je iza mene, na raspolaganju sam stručnom štabu, ali je mnogo važnije to da upišemo tri boda, nevezano od toga ko će biti ispred gola.

Dilemu nema ni Kordić:

- Jednostavno, ne smemo da kiksnemo protiv “romantičara”. Moramo da se prenemo i pobedimo i, zajedničkim sngama, potrudićemo se da tako i bude. A onda, u pauzi prvenstva, očekujem da se dodatno uigramo i da sve ovo ostane iza nas, kao jedna loša epizoda.


Ivanić: Moramo da pobedimo

Kapiten Vojvodine Mirko Ivanić (22) jedan je od igrača od kojih najviše zavisi ukupna igra ekipe. Na zvaničnom klupskom sajtu novosadskog superligaša, pred duel s OFK Beogradom, on je izjavio:

- Definitivno je samo to da moramo u subotu da pobedimo. Naređali smo nekoliko loših rezultata u prvenstvu, sada nam dolazi OFK Beograd u goste i, uz našu dobru igru, verujem u završetak negativnog niza.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...