Press / Dnevnik: Nišlije ozbiljan rival, ali ne i nepobediv

Nišlije ozbiljan rival, ali ne i nepobediv16.10.2015. 09:28

Dnevnik(0)
N

ekako se baš odužila prvenstvena pauza, barem kada su fudbaleri Vojvodine u pitanju. Već gotovo pune dve nedelje Novosađani nisu odigrali prvenstveni susret, ali se i ovom svojevrsnom zatišju bliži kraj. Sutra na stadion „Karađorđe“, naime, dolazi ekipa Radničkog iz Niša, a ekipa Vojvodine priprema se da pokaže da je pauzu iskoristila kako valja. To će, naravno, najbolje učiniti ukoliko postigne novu, sedmu pobedu u Superligi, iako su u crveno-belom taboru svesni da su Nišlije veoma ozbiljan rival. Oni trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli, odmah su iza Vojvodine, ali treba naglasiti i to da imaju odigranu utakmicu više.

Tim koji predvodi šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić u redovnom je ritmu treniranja, a juče su se, posle odsustva zbog obaveza u mladim selekcijama Srbije, odnosno Crne Gore, ekipi priključili Ognjen Ožegović i Bojan Nastić, kao golman Marko Kordić. Van ekipe su, međutim, Srđan Žakula koji je povredio primicač, kao i prehlađeni Miljan Mrdaković. Atmosfera na treningu bila je više nego dobra, a crveno-beli se pripremaju da u subotu obraduju navijače i upišu tri nova boda.

- Ne treba ni ponavljati da je naš cilj u svakoj utakmici da idemo na pobedu – rekao je Aleksandar Stanisavljević, desnokrilni igrač Novosađana. – Bez sumnje, s istom idejom ući ćemo i u utakmicu s Nišlijama, iako smo svesni da ćemo snage odmeriti s ozbiljnim, ali nikako ne i nepobedivim rivalom. Trener Rastavac od njih je stvorio ekipu koja zaslužuje naš respekt, ali verujem da ćemo pronaći put do nova tri boda.

Nišlije su u 13 kola postigle samo 9 i primile tek 6 golova. Kako na to gleda jedan od najboljih igrača Vojvodine ove jeseni?

- Radnički ima nekoliko visokih fudbalera u odbrambenoj liniji i zaista mu je teško dati gol – složio se Stanisavljević. – Mislim da put do načinjanja njihove mreže vodi preko brzih i preciznih pasova i, u celini, brze igre, za koju smo spremni. Svesni smo da Radnički moramo da dočekamo s maksimalnim pristupom i, u tom slučaju, problema ne bi smelo da bude, odnosno verujem da ćemo se radovati na kraju utakmice.

Zanimljivo je da je „Real sa Nišave“ do sada zabeležio četiri pobede, sedam nerešenih rezultata i samo dva poraza. Jedino je ekipa Borca, u 1. kolu, uspela da dva puta matira golmana ekipe iz Niša, ali je jedini susret u kojem su strelci sutrašnjeg rivala Novosađana više od jednom uspeli da pogode mrežu suparnika, bila utakmica u Gornjem Milanovcu, kada je Radnički pobedio domaći Metalac rezultatom 2:0. Interesantno je i to da je četa trenera Rastavca već odigrala tri susreta s timovima koji su Srbiju predstavljali u Evropi, sva tri puta gostovala u Beogradu i zabeležila dva remija (Crvena zvezda 1:1, Partizan 0:0) i jednu pobedu (Čukarički 1:0), što ide u prilog tvrdnji da je reč o ekipi koja ume da igra na rezultat.

Utakmica Vojvodina – Radnički na programu je sutra (petak) od 15 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...