Press / Dnevnik: Lаlаtоvić: Sаdа је Vоšа zа mеnе јеdinа

Lаlаtоvić: Sаdа је Vоšа zа mеnе јеdinа14.11.2015. 02:31

Dnevnik(0)
D

anas je u Fudbalskom centru “Vujadin Boškov”, kući fudbalera Vojvodine, svečano promovisan novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović.

Stručnjak koji je do pauze vodio tim Borca iz Čačka, već nekoliko dana radi s crveno-belima, s kojima je potpisao ugovor do kraja sezone, s opcijom da, budu li rezultati na očekivanom nivou, ta saradnja bude produžena. U radu će Lalatoviću pomagati Dragan Šarac i Vidak Bratić.

- Kada su me pozvali ljudi iz Vojvodine i ponudili mi da budem trener , ni jednog momenta nisam se dvoumio i veoma brzo smo se dogovorili o saradnji - rekao je Lalatović. - Ovo je klub duge i bogate tradicije i izuzetno mi je zadovoljstvo i čast da budem na ovom mestu. Dokle god budem ovde, za mene će postojati samo jedan klub, a to je Vojvodina. Potrudićemo se moji saradnici i ja da razmrdamo tim i da u preostalih pet kola ostvarimo što bolji rezultat. Posle zimskih priprema, ubeđen sam da ćemo biti među dve-tri ekipe koje igraju najbolji fudbal u državi.

O svom viđenju uzroka pada forme ekipe, novi šef struke je naglasio:
- Momci su dosta rano počeli pripreme i suviše brzo su ušli u ritam jakih utakmica. Istrošili su se u Evropi i sigurno je da su bili razočarani nakon toga što nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, pošto su s velikim optimizmom očekivali utakmice s Viktorijom. Taj optimizam bio je posebno uvećan posle onako ubedljive pobede nad Sampdorijom. Gledao sam mnoge utakmice moje nove ekipe ove sezone i na mnogim od njih ona nije imala ni sreće. Povećanom agresivnošću i s jače izraženom željom za pobedom, verujem da ćemo prekinuti negativan niz. Igrači koje imam na okupu poseduju kvalitet i sa sadašnjim sastavom sam zadovoljan. Suviše je rano da pričamo o pojačanjima i sada mi je u prvom planu to kako da razbudim momke da bi opet igrali kao na početku sezone.

Novinare je posebno zanimao status Mirka Ivanića, kao i to hoće li Lalatović insistirati na dovođenju nekih igrača s kojima je već sarađivao.
- Ivaniću sam bio trener godinu i po dana u Proleteru, gde je igrao fenomenalno i nagoveštavao neverovatni talenat. O njegovom statusu, međutim, ne mogu da pričam, jer je to nešto što je između kluba i njega, odnosno mogućnosti da pronađu zajednički jezik. Apsurdno je pričati o njegovom kvalitetu i za mene, kao trenera, Ivanić je nezamenjiv. U Borcu su igrali raniji fudbaleri Proletera Vujaklija, sada drugi strelac lige, kao i Jablan i Tanasin, koji su dokazali kvalitet i siguran sam da je on dovoljan i za Vojvodinu - dodao je Nenad Lalatović.

Daćemo sve od sebe

Najbliži saradnici Nenada Lalatovića biće Dragan Šarac i Vidak Bratić. Zajednička crta im je to što su obojica u jednom delu svojih fudbalskih karijera nosili dres Vojvodine, a sada su došli da pokušaju da vrate Novosađane na pobednički put.

- Ovo okruženje mi je dobro poznato - rekao je Šarac. - Odigrao sam 11 utakmica za Vojvodinu na poziciji levog beka i ne želim puno da pričam. Cilj nam je da svi zajedno damo maksimum kako bismo crveno-bele vratili u vrh tabele.

I Vidak Bratić obratio se novinarima sličnim rečima:
- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ponovo u klubu u kojem sam ponikao kao igrač. Ni jednog trenutka nisam se dvoumio kada me je Lalatović pozvao da mu budem pomoćnik. Pokušaćemo da izvučemo maksimum iz igrača i da Vojvodinu vratimo na mesto koje joj pripada kao klubu i instituciji.

U subotu sa OFK Beograd

Nenad Lalatović će danas (subota) prvi put voditi ekipu Vojvodine. Crveno-beli će odigrati trening utakmicu s OFK Beogradom, u FC “Vujadin Boškov”, od 13 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...