Press / Dnevnik: Kad Dime hvali...

Kad Dime hvali...07.02.2010. 22:03

Dnevnik(0)
A

leksandar Kesić, zvanično drugi golman Vojvodine, na pripremama u Antaliji za trenera Aleksandra Dimitrova rekao je da im je on kao drugi otac. I jedinica crveno-belih Željko Brkić i najmlađi Đorđe Lazović izneli su niz pohvala na račun svog učitelja, iako, sigurni smo, ima noći kada im Dime kao mora dolazi u san zbog napornih treninga. Ipak, trudi se nekadašnji golman, a sada trener čuvara mreže u Vojvodini, da svaki trening osmisli tako da bude drugačiji od prethodnog. Upravo su ga raznovrsnost i predan rad izbacila u prvi plan, da baš njemu bude poveren rad s golmanima u klubu koji se uvek mogao podičiti dobrim čuvarima mreže.

- Za razliku od treninga u Novom Sadu, ovde smo vremenski ograničeni terminima i polascima autobusa. U FC „Vujadin Boškov“, u dogovoru sa šefom stručnog štaba Brankom Babićem, mogu da planiram i raniji dolazak i kasniji odlazak s treninga, jer uvek ima nešto dodatno da se uradi, da se nauči. Na sreću, golmani koje treniram navikli su i prihvatili takav prilaz obavezama pa o njima mogu pohvalno da se izjasnim – kaže Dimitrov.

Kada je o pojedinačnom učinku reč, Dimitrov naglašava:

- Brkić i Kesić odbranili su odlično po poluvreme, prvi protiv Košica, a drugi protiv Sigme, dok u preostala dva dela igre praktično nisu imali posla. Za sada sve teče prema planu, a pred obojicom je ogroman motiv. Brka treba na umu da ima Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi jer se još nije izdefinisao status trećeg golmana, dok je Kesić i radom i odbranama u svakoj ukazanoj prilici pokazao da je među pet najboljih u Srbiji. Lazović je tu da uči, jer je evidentno da je mnogo preskočio kada je tehnika u pitanju.

Dimitrov ne zaboravlja ni one koji nisu u Antaliji.

- Planski rad je ono što Vojvodini garantuje mirnoću kada je reč o perspektivi. Posle Brkića dolazi Kesić, a onda su tu Ristić, Drinić, Petrić, Lazović i Pajović koji sad ima obaveze u reprezentaciji 93. Dobra atmosfera je ono na čemu insistiram, pa je praksa da četvorica starijih golmana i ja uvek zajednički proslavimo rođendan u nekom restoranu i obeležimo jedno veče uoči novogodišnjih praznika. Meni mogu da se povere, izjadaju, našale, ali se zna: kada se radi, onda ne postoji ništa drugo, jer samo takvim pristupom mogu da naprave dobre karijere – tvrdi Dimitrov.

Željko Brkić (24) je u duelu sa Sigmom, pokušavši da spreči loptu da završi u korneru, uklizao i zaradio neugodnu oderotinu na levoj butini.

- Ne može nikako da mi zaraste, pa je svaki pad veoma bolan i neprijatan – ne krije svoju muku Brkić. – Tvrdi su tereni, pa kad tresnem kao da sam o beton udario. Nervira me i vetar, no, izdržaćemo, jer sve ovo jednostavno moramo da prođemo. Ni drugima nije bolje, a prava je sreća što su uslovi u hotelu izvanredni. Slobodno vreme najčešće provodimo uz laptopove, kao najidealniji način komunikacije – veli Brkić.

Prošle godine imao je poziv iz Rome, a dva puta je sticajem okolnosti preskakako okupljanja A reprezentacije.

- Sve to bih želeo što pre da zaboravim. Vojvodina i Roma se nisu dogovorili u vezi s visinom obeštećenja koje je tada bilo veće od sadašnjeg, ali se više niko posle toga zvanično klubu nije obraćao. Što se reprezentacije tiče, nema valjda maleroznijeg fudbalera od mene. Pred mečeve s Francuskom i Rumunijom bio sam povređen, a pred okupljanje u Engleskoj za mečeve s Južnom Korejom i Severnom Irskom sam se razboleo. Nadam se da je pehovima došao kraj i da ću se dobrim odbranama u prolećnoj sezoni nametnuti selektoru Antiću za Južnu Afriku – planira Brkić.

Aleksandar Kesić (23) je s dve odlične intervencije, kada je sprečio sigurne pogotke, u meču sa Sigmom potvrdio da Brka ima dostojnu zamenu.

- Dve i po godine sam u Vojvodini i svestan sam da kao drugi golman uvek moram da budem maksimalno spreman kako bih svaku ukazanu šansu iskoristio na najbolji način. Nikome ne bih poželeo da šansu dobija na način kako što je to sa mnom bio slučaj u minuloj sezoni, kada se Brkić povredio. Ipak, kod golmana je sudbina najčešće takva: dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Srećan bih bio da Brkić na leto potpiše dobar ugovor s nekim inostranim klubom, pa da po redosledu stvari stanem na gol Vojvodine i odbranim preostalu godinu ugovora. Cimeri smo, odlični drugari, a prava je sreća i zadovoljstvo što pored sebe imamo izvanrednog stručnjaka kakav je Aleksandar Dimitrov – veli Kesić, koji je pre dve i po godine u Vojvodinu stigao iz apatinske Mladosti, gde je dogurao do srebrne medalje s mladom reprezentacijom na EP u Holandiji.

Najmlađi čuvar mreže u Antaliji je osamnaestogodišnji Đorđe Lazović.

- U Vojvodinu sam pre šest meseci stigao iz Ivanjice. Naučio sam mnogo, a pripreme sa seniorima su prava nagrada. Trudim se da upijam svaki savet, da na što bolji način demonstriram ono što mi pokazuje trener Dimitrov i starije kolege Brkić i Kesić, a priznajem da se s mnogim elementima tehnike branjenja prvi put srećem. Sve ovo će mi mnogo značiti za budući rad, a ukoliko još dobijem šansu da par minuta stanem na gol u jednoj od dve preostale utakmice u Turskoj, mojoj sreći neće biti kraja – priznaje najmlađi od trojice Vošinih golmana.

Sava Savić

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...