Press / Večernje novosti: Spremni za start

Spremni za start20.02.2010. 23:00

Večernje novosti(1)
P

roduženi boravak u Turskoj nije baš bio po meri fudbalera Vojvodine, ali su ocene da je urađen dobar posao. Umesto planiranih 14 dana, Novosađani su u Antaliji ostali tri nedelje, odigrali šest pripremnih mečeva, dva više nego što je trener Branko Babić upisao u program.

- Teško nam je palo da ostanemo sedam dana duže - ne krije Željko Brkić, golman Vojvodine. - Međutim, kada se sve sabere, mnogo je bolje što smo produžili boravak i redovno trenirali u odličnim uslovima, nego da smo se vratili na zaleđene i snegom prekrivene terene. U tom slučaju i mi bismo bili u „minusu“, kao i temperatura.

Novosađani su u turskom letovalištu zabeležili dve pobede i četiri remija.

- Ako je po pripremama suditi, ja sam optimista pred nastavak prvenstva. Bez obzira na to što su prijateljske i takmičarske utakmice dva potpuno različita „sporta“. Ipak, onim što smo uradili, kako smo trenirali i igrali, možemo da budemo veoma zadovoljni - kaže Brkić.

Među stativama smenjivali su se Brkić i Kesić.

- Poneli smo najveći teret, bilo je naporno, ali, kažem, uradili smo mnogo toga dobrog da uđemo u pravi formu sa startom prvenstva. Jedva čekam da sve krene, da vidimo šta, kako i koliko možemo - zaključio je Brkić.


NOVAJLIJE

Po rečima novosadskog čuvara mreže Brkića, pridošlice i pojačanja su se u potpunosti uklopile u tim.

- Novajlije nisu imale poteškoća po tom pitanju jer se zna da su sve to dobri fudbaleri. Kada je o mladim igračima reč, ni njima nije bio problem da uhvate ritam, jer su stalno bili uz prvi tim - kaže Brkić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...