Press / Dnevnik: BRKIĆ: Povratak među orlove

BRKIĆ: Povratak među orlove25.02.2010. 07:30

Dnevnik(1)
O

davno Željka Brkića nismo zatekli tako opreznog, tihog i šturog u odgovorima, kao što je to bilo juče. Opravdanje je odmah stiglo, a nedoumica otklonjena.

- U karantinu smo, između dva treninga. Cimer Aleksandar Kesić spava i ne bih želeo da ga probudim – obrazložio je atipičnu reakciju golman FK Vojvodina.

Reprezentaciju Srbije očekuje prijateljski meč s Alžirom u gostima sledeće sedmice, a posle odluke Vladimira Dišljenkovića da orlovima kaže “zbogom”, drugi golman nameće se, čini se, sam po sebi?

- Odazvaću se u ponedeljak na prozivku selektoru Radomiru Antiću u Kovilovo. Jedva čekam da opet budem među najboljim seniorima Srbije.

Prethodna dva poziva morali ste da otkažete zbog bolesti i povrede?

- Nadam se da mi se to nikada više neće ponoviti. Zbog toga sam i srećan što nisam zaboravljen. Ovaj poziv doživljavam kao veliku šansu da se na leto nađem kao reprezentativac Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Pre odlaska među orlove, Vojvodinu u subotu očekuje prolećna premijera s Hajdukom u Novom Sadu?

- Cenimo Kuljane, ali se nadamo bodovima. Pobeda na startu za sve nas mnogo bi značila i učinićemo sve da do nje dođemo na našem “Karađorđu”.

Prošlog januara aktuelna je bila Roma. Ove zime zainteresovan za Brkićeve usluge bio je Levski iz Sofije?

- Prvi put čujem.

Kad ti Brko tako kažeš...

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...