Press / Dnevnik: Drugo poluvreme nedovoljno za remi

Drugo poluvreme nedovoljno za remi26.03.2010. 11:23

Dnevnik(0)
Z

a trenera domaćeg tima Milana Đuričića nema dileme šta je presudilo pobednika novosadske utakmice u kojoj su akteri bili fudbaleri Vojvodine i Partizana (1:2), a posle koje su crno-beli povećali šanse za osvajanje titule, dok je "stara dama" pala na peto mesto tabele Jelen superlige.

- Presekao nas je rani gol Partizana – smatra Đuričić i odmah se nadovezuje: - Kasnije, kada smo uspostavili ravnotežu, golman Božović je čudesnom intervencijom sprečio Tadićev udarac, a pre odlaska na odmor neočekivano smo još jednom kapitulirali i taj pogodak nas je dotukao.

Nema sumnje da je gol Klea u 3. minutu srušio sve planove domaćeg stratega. Ipak, domaćin se dugo tražio, da bi tek u nastavku meča pokazao pravo lice, koje, ipak, nije bilo dovoljno da se osvoji bar bod.

- Zaslužili smo remi, a mislim da smo, uvažavajući Partizan, ukupno bili za nijansu bolji – veli Đuričić. – U nastavku nismo imali šta da čekamo. Osnovna ideja je bila da postignemo gol u prvih 15 minuta u čemu smo uspeli, ali kasnije nismo imali sreće da još jednom zatresemo mrežu. Ako me pitate šta mislim o poništenom golu i dosuđenom ofsajdu u situaciji kada je Mrđa u finišu zatresao Božovižćevu mrežu, odgovoriću da kao član stare dame ne komentarišem takve situacije, jer su kamere najbolji svedok.

U traženju postavke i tima za megdan s Partizanom, Đuričić je umesto rovitog i još uvek nedovoljno pouzdanog Nestorovića na levi bok stavio Tumbasevića.

- Za mene je Tumbasević uradio sve ono što sam od njega očekivao. Nastojao sam da zatvorimo Partizanovu desnu stranu gde najviše do izražaja dolazi Tomić, a da samim tim Tadić u ofanzivnim akcijama ima više prostora. Dobro je to sve funkcionisalo – kaže Đuričić.

Brazilac Pleč je po “receptu starih majstora” prebačen iz zadnje linije u srce Partizanovog šesnaesterca.

- On ima specifičan skok sa zadrškom, pa sam se nadao da neku od nabačenih lopti može da spusti našim vezistima za šut. Sada kada analiziram meč, jasno je da smo u tom elementu najviše podbacili. Morali smo mnogo češće udarcima sa distance da ugrožavamo Božovića – veli Đuričić.

Merebašvili je posle pola sata igre zamenjen zbog povrede. Međutim, ni do tada se Gruzijac ničim nije istakao osim uzaludnim pokušajima driblanja bez ikakvog efekta.

- Da se nije povredio ne bi bio zamenjen, a Đurovski bi svakako dobio šansu. Videlo se da je njegov ulazak bio od koristi – kaže Đuričić.

Nepodeljene su ocene da je Brkić branio s velikim oscilacijama. Morao je bolje da interveniše pre prvog Kleovog gola, a nedopustiva je bila i greška prilikom degažiranja, kada je neočekivano stvorio šansu Tomiću koju ovaj nije iskoristio. No, u dva navrata u drugom poluvremenu Brkić je ličnom zaslugom onemogućio Diaru da poentira iz mat pozicija.

- Fudbal je i zanimljiv zbog grešaka koje su uglacnom neočekivane i neminovne. Što se Brkića tiče, za mene nema dileme da je on najbolji golman u Srbiji – nedvosmislen je Đuričić.

Na kraju analize utakmice s Partizanom, Đuričić je rekao:

- Žao mi je što dobra igra i trud naših fudbalera u drugom poluvremenu nije nagrađena boljim rezultatom od ovog koji smo ostvarili.

Posle svega u Vojvodini treba da izvuku pouke. Neshvatljivo je da u utakmici u kojoj su mogli mnogo više da dobiju nego da izgube, nisu imali hrabrosti da od prvog minuta budu odvažni kao u nastavku.

S istim pristupom kao u drugih 45 minuta, domaćin bi rezultatski svakako bolje prošao. No, eto već prilike da Novosađani za vikend na Marakani pokažu da u istom stilu mogu da odigraju svih 90 minuta. Tada ni povoljniji rezultat neće izostati.

S. Savić

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...