Press / Dnevnik: Milinković proziva i novajlije

Milinković proziva i novajlije27.06.2010. 22:25

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine danas počinju pripreme za novu sezonu. Novi šef stručnog štaba Zoran Milinković koji je po završetku minulog prvenstva preuzeo kormilo umesto Milana Đuričića, zakazao je prozivku za 10 sati.

Očekuje se da pored starih snaga danas na okupu budu i novajlije poput Milovana Milovića iz Javora i Milka Novakovića (igrao u Novom Sadu, Banatu, a bio i na probi u Vojvodini pe dve godine...) koji su parafirali ugovore u subotu, ali i dugo najavljivani Jao (Napredak) i Abubakar (OFk Beograd). Nije tajna da trener Milinković insistira i na dovođenju partizanovca Brane Ilića i nekadašnjeg štopera Vojvodine, a zatim internacionalca u Rusiji i Turskoj Radoslava Bataka.

Biće tu i povratnik iz Jermenije Darko Lovrić, a moguće je da na prozivci bude i Miroslav Stevanović koji je imao sjajnu sezonu u banjalučkom Borcu, pobedniku Kupa BiH. U Vojvodini se nadaju da će Danijel Mojsov, Makedonac koji je odradio kompletne zimske pripreme u Turskoj u dresu Vojvodine, a zatim se vratio u Skoplje, pravilno shvatiti odluku arbitražne komisije UEFA i da će se kao Vošin igrač vratiti u klub koji od njega mnogo očekuje.

Na kraju, izvesno je da će ove pripreme početi bez Dušana Tadića (prešao u Groningen), Marsela Pleča, Sadika Adamsa i Duška Đurišića (dobili raskid ugovora), a sva je prilika da će do kraja prelaznog roka klupske boje promeniti još reprezentativac Dragan Mrđa, Željko Brkić i Mario Đurovski.

Ukoliko ostanu pri najavljenim planovima, Novosađani će posle uvodnog rada u prvoj sedmici, najvažniju fazu letnjih priprema odraditi na Tari.

Prelazni rok traje do 31. avgusta.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić12
Ivanović9
Vukanović8
Radulović7
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Korać2
Savićević2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović23
Zukić22
Zady Sery20
Korać18
Petrović16
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...