Vesti / Utakmice / Crveno-beli nemoćni u Lučanima

Crveno-beli nemoćni u Lučanima26.09.2010. 20:47

Autor: fkv.com Team(25)
Mreže u Lučanima ostale prazne
Mreže u Lučanima ostale prazne
I

ako su u ekipi Vojvodine najavljivali ofanzivnu igru i juriš na tri boda, ono što je danas viđeno u Lučanima jedva da je zaslužilo da se nazove fudbalom, i od jednog i od drugog rivala. Utakmica u kojoj je viđeno preko 50 faulova i tek dve-tri polušanse teško da može da zadovolji apetite navijača oba tima, pa je krajnji rezultat i dobra ocena igre oba tima - 0:0.

Prvo poluvreme bolje je otvorila Vojvodina, koja je zagospodarila sredinom terena i tražila put ka mreži domaćina. Međutim, defanzivna postavka trenera Milinkovića, sa čak tri zadnja vezna igrača, brzo je dala domaćinima priliku "da uzmu vazduha" i oslobode se pritiska, te i krenu da ugrožavaju gol Novosađana brzim prodorima po boku i vrlo opasnim centaršutevima u srce šesnaesterca. Sa druge strane, jedino konkretno viđeno od crveno-belih bili su beg Jao Antvija protivničkoj odbrani (koja ga je na kraju pristigla i otklonila opasnost, ne dozvolivši mu da šutne na gol) i šut Ađurua sa distance. Premalo za tri frtalja sata...

Drugo poluvreme nije donelo većih promena na terenu, Voša je imala jalovu inicijativu, a domaćini su čuvali rezultat i iz kontranapada pokušavali da jedan bod pretvore u tri. Najopasnija situacija je viđena pred golom gostiju, kada je jedan oštar centaršut po zemlji sa strane umalo od strane domaćih napadača pretvoren u gol. Na suprotnoj strani, Vojvodina je imala lepu šansu preko Abubakara, koji je dobro primio ubačenu loptu, uputio se prema golu i rvačkim zahvatom domaćeg defanzivca oboren na zemlju, u trenutnu kada se spremao da uputi udarac ka golu. Pištaljka glavnog sudije ostala je nema, ali, ruku na srce, tako je bilo i u par navrata na štetu domaćina (doduše, van kaznenog prostora). Trener Milinković pokušao je izmenama da osveži ekipu i da prelomi meč, pa su umesto Lazetića, Jaoa i Medojevića ušli Merebašvili, Bilbija i Stevanović, ali ništa se značajnije u igri gostiju nije promenilo. Nervoza se uvlačila u redove Novosađana, koji su do kraja uspeli da zarade čak pet žutih kartona.

Sa poslednjim sudijskim zviždukom, u nepovrat je otišla prilika da se smanji zaostatak na tabeli za liderom prvenstva, koji će sledeće nedelje gostovati upravo na "Karađorđu". Na stručnom štabu je da dobro proceni situaciju i napravi radikalne rezove pred derbi, jer bi se još jednim neuspehom crveno-beli već mogli oprostiti od borbe za titulu.


Sloboda Point Sevojno – Vojvodina 0 : 0

Sudija: Mihajlović (Vranje). Žuti kartoni: Jovanović, Stanisavljević, Vujović (Sloboda Point Sevojno), Vulićević, Pavlović, Mojsov, Tumbasević i Ađuru (Vojvodina).

Sloboda: Nikolić, Bulatović, Radosavljević, Šunjevarić, Pavićević (Ademović), Stanisavljević, Lazić, Jovanović, Arsenijević (Stevanović), Vujović (Goločevac), Maksimović.

FKV: Brkić, Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović, Ađuru, Tumbasević, Medojević (Stevanović), Lazetić (Merebašvili), Jao (Bilbija), Oumaru.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Zukić15
Milosavljević15
Korać14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...