Vesti / Utakmice / Sloboda pre finala

Sloboda pre finala15.03.2011. 21:56

Autor: Grof Žekula(5)
I Lala hoće trijumf...
I Lala hoće trijumf...
J

oš tri koraka...

Toliko treba fudbalerima i stručnom štabu Vojvodine da u Novi Sad donesu prvi pehar osvajača pobednika nacionalnog Kupa. Dve trećine tog puta je poznato – u Lučanima sutra, pa na “Karađorđu“ 6. aprila, treba se obračunati sa užičkom Slobodom, i “pripremiti“ novo finale ovog takmičenja.

U sredu od 14h (direktno na Javnom servisu), istrčaćemo na teren sa jasnim ciljem – predusloviti što laganiji i lagodniji revanš meč, dvadesetak dana kasnije. Ne želimo da se osvrćemo na prošlost, da pominjemo prošlu sezonu, da još hvalimo upravo meč tadašnjeg polufinala (najbolji, bez ikakve sumnje), i da kukamo za onakvim finalom (najgori, bez ikakve sumnje). Bilo pa prošlo. Jer – ove godine KUP JE NAŠ!

Protivnika smo saznali odavno i za njega moramo biti spremni. To što nama na proleće “ide“, a njima ne, što mislimo da smo kvalitetniji, što imamo igrače čija imena “garantuju“ željeni prolaz...Imate 180 minuta (nadam se ne i penale) da to pokažete na terenu, pa da, svi zajedno, jedanaestog dana maja meseca, putujemo u prestonicu Srbije, kada ćemo ponovo pokušati, da se u našu Varoš, vratimo sa peharom. Jasno?


Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ o tome pričaše šef struke Zoran Milinković i jedini igrač u našim redovima koji je osvajao isti pehar, ali u onim, nama mrskim, crveno-belim bojama (šta više, kao kapiten, prošle godine je pehar i prvi podigao, nakon našeg poraza), Nikola Lazetić. Jedino što mu želimo je da ove godine učini isto, pa makar odmah nakon Željka Brkića!

Milinković je rekao da ekipu Slobode, sa kojom nas očekuje 180 minuta prave bitke, izuzetno respektuje, jer su i kao Klub i kao Tim u pravom usponu. “Iz sebe imaju već jedno finale Kupa, igranje na evro-sceni, plasman u Super ligu i jednu lepu jesen, a sve to poziva na oprez. S duge strane, Vojvodina ima veliku ambiciju u ovom takmičenju, i još veću želju da i ove godine igra finale istog. Svi igrači su dobro raspoloženi, svesni značaja utakmice, i sutra će se predstaviti u svom najboljem svetlu. U dobroj smo seriji i želimo da je nastavimo“, jasno zbori Zoran.

Šef struke je istakao da kadrovskih problema nema i da je rešio sve dileme oko sastava, pa će za FKV sutra nastupiti – Brkić, Vulićević, Pavlović, Trajković, Mojsov, Medojević, Tumbasević, Merebašvili, Lazetić, Ilić, Oumaru.

Lazetić je dodao da on i saigrači u sutrašnji meč ulaze kao da je veliko finale. “Sloboda je jako dobar protivnik, naročito na domaćem terenu, a činjenica da je i njima finale takmičenja ovako blizu, znači samo da će i oni dati 200% svojih mogućnosti. To znamo, tako smo se i spremali, i sutra treba da pokažemo na zelenom pravougaoniku da je svaki meč za nas presudan, jer samo tako i možemo sebi trasirati put ka duelu za osvajača Kupa u maju mesecu, koji svi u Vojvodini silno želimo“, reče Nikola.


To sve što rekoste hoćemo i da prikažete. Budete li dovoljno odvažni i “pametni“, mnogo toga se već sutra može posložiti u našu korist. Mudri ljudi rekoše da ne postoje neosvojive tvrđave, već samo loši osvajači. “Samo“ 270 minuta i OSVOJITE KUP, te pokažite sebi, nama i fudbalskoj javnosti, da niste “loši“.

Slobodno na Slobodu!!!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zukić20
Zady Sery20
Radulović20
Korać18
Milosavljević15
Petrović14
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...