Vesti / Fragmenti prošlosti / Despotović srušio Kulu

Despotović srušio Kulu29.01.2012. 10:56

Autor: fkv.com Team(0)
Davidov u prodoru
Davidov u prodoru
P

očetkom novembra 2006. godine, novosadski "crveno-beli" odmerili su snage sa Kuljanima:

5. XI 2006. godine
Vojvodina – Hajduk 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 500, sudija Pejović (Subotica). Strelac: Despotović u 49. minutu. Žuti kartoni: Pekarić, Kačar, Dobrić (Vojvodina) i Bulatović (Hajduk).

VOJVODINA: Kahriman 7, Nastić 6 (Petković 7), Pekarić 7, Đurić 7, Stošić 7, Kačar 7, Davidov 8, Dobrić 7, Kizito 6 (Buač 7), Tadić 7, Despotović 8.

HAJDUK: Đuričić 7, Pavićević 6, Antić 6, Radanović 7, Petrović 6 (A. Davidov 7), Stančić 6, Radivojević 6 (Komazec -), Bogić 7, Vasiljević 7, Bulatović 7, Fejsa 7.

Punom merom revanširali su se Kuljanima fudbaleri Vojvodine za poraz iz prvog kola. Pred svojim navijačima Novosađani su slavili 1:0, a gol odluke postigao je sve zapaženiji Ranko Despotović. Odluka u duelu vojvođanskih superligaša pala je u 49. minutu. Lopta je posle ubačaja sa strane došla do Buača koji je petom prigrao Dobrića. Gostujući igrač je u uklizao, pa je od od bloka lopta iznenadila Đuričića koji je kratko odbio, a najprisebniji je bio Despotović i”otpadak” je pretvorio u gol vredan tri boda.

Bila je to utakmica sa dva različita poluvremena. Prvo je bilo tvrdo, oštro i uglavnom nezanimljivo, izuzimajući lepu šansu domaćih u 4. minutu. Davidov je sjajno prošao, odigrao povratnu a u želji da je što pre pošalju u mrežu sudarili su se Dobrić i Despotović pa je lopta završila visoko preko gola. Domaćin je nastojao da goste drži podalje od mreže, da njegove akcije prekida još u začetku, na polovini igrališta, ali mu je to delimično uspevalo. Trener Rajevac bio je prinuđen da u poluvremenu zameni nedovoljno opravljene Nastića i Kizita i pokazalo se to kao pun pogodak.

U nastavku je Milan Davidov pokazao koliko je nedostajao treneru Rajevcu u dosadašnjem delu prvenstva. Još dva puta sjajnim driblinzima oslobodio se čuvara, a potom u dva minuta pripremio sjajne prilike Kačaru (75) i Dobriću (76). Oba puta njegovi saigrači slabo su šutirali. Vojvodina odavno nije stvorila ovoliko prilika pa je tako u 69. minutu Petković idealno centrirao iz trka, Buač je visoko skočio, zahvatio loptu glavom ali je bio neprecizan. Strelac Despotović se odlično kretao, pa umalo da u 80. minutu postigne i drugi gol. Prethodno je sjajni borac Kačar presekao akciju gostiju, dao dubinski pas za Despotovića koji je umakao Bulatoviću i iskosa šutirao pored gola.

Poslednju priliku Novosađani su imali u 84. minutu. Mladi Tadić je prihvatio loptu od Dobrića, zatim varkom stvorio prostor za šut, ali je pogodio stativu.

Gosti su tako po četvrti put za redom napustili teren pognutih glava posle 0:1. I u Novom Sadu igrali su lepo u polju, ali bez pravih prilika. Opasno je pred golom Kahrimana bilo u 34. minutu kada je Vasiljević proigrao Radivojevića, koji juče nije bio na nivou ranijih igara u susretima ovih timova pa je slabo šutirao. U 76. minutu Kuljani su mogli skupo da naplate Dobrićev promašaj. U kontri je Vasiljević u padu loptu zahvatio glavom ali je ona u visokom luku završila na mreži gola domaćeg tima.





Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zukić20
Zady Sery20
Radulović20
Korać18
Milosavljević15
Petrović14
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...