Vesti / Crveno-bela planeta / Napadači bez učinka, Tadić asistirao u porazu

Napadači bez učinka, Tadić asistirao u porazu02.02.2012. 19:16

Autor: mihailov(2)
Stepi i drugari pobedili Galatasaraj
Stepi i drugari pobedili Galatasaraj
N

e možemo se pohvaliti učinkom bivših igrača, niko nije zatresao mrežu ove sedmice, dok je jedini asistirao Duca Tadić. Dosta igrača dobija šansu na kašičicu, ili je uopšte ne dobija, što može da zabrine ljubitelje stranog fudbala koji prate igre naših fudbalera!


Beršot-Anderleht 0:0

Bod po bod - titula! I pored kiksa(pod znacima navoda), tim trenera Jakobsa ostaje na prvom mestu, doduše, sa nešto manjom zalihom koja sada iznosi 7 bodova. Na Olimpijskom Stadionu u Antverpenu nije viđen naročito dopadljiv fudbal, čemu svedoči i krajnji ishod, kao i mali broj kartona. Milan Lane Jovanović svih 90 minuta igrao je za goste, ove sezone najveću inspiraciju ipak ima pred domaćim navijačima.


Herta-Hamburg 1:2

Okršaj dva kluba iz donjeg dela tabele pripao je gostima iz Hamburga koji su vrlo rano nagovestili trijumf golovima Jansena i Petrića. Neizvesnost je vratio Lasoga u 81. minutu, ali Berlinci nisu imali snage da bodovno krunišu bolje drugo poluvreme. Gojko Kačar dobio je priliku poslednjih 5 minuta mesto Petrića, sigurno je da su proradile emocije našem veznom igraču koji je upravo u Hertu došao iz Novog Sada.

Šteta što je Herta pretprošle sezone ispala iz Bundeslige, jer je Kačaru stvarno dobro išlo u Berlinu. Bio je predvodnik tadašnjeg tima, postigao je i dosta važnih golova, naročito po samom dolasku u klub. Kasnije su usledile neke sitne povrede, loše je i plavo-belima krenulo i posledica svega bilo je ispadanje u niži rang. A samo godinu dana ranije skoro isti sastav borio se do zadnjih kola za titulu prvaka Nemačke (Gojko te polusezone čak 6 puta tresao mrežu). Živi dokaz da je Bundesliga, možda ne najkvalitetnije, ali definitivno najneizvesnije takmičenje Evrope!


Bajern-Volfsburg 2:0

Dugo se držao Volfsburg, do 60. Minuta, kada je Gomez zadao prvi udarac, da bi Roben u nadoknadi dokrajčio goste. Magat se ponovo nije odlučio da uvrsti Medojevića među 18 igrača, nadam se da to ne znači da bivši kapiten našeg kluba nije u planovima nemačkog stručnjaka za ovu sezonu!


Fiorentina-Sijena 2:1

Derbi Toskane pripao “ljubičastima“, neću se upućivati u detaljnije analize jer je Brka i dalje van tima zbog nedavne operacije trbušnog zida!


Juventus-Udineze 2:1

Juve pobedom zadržao bod prednosti nad drugoplasiranim Milanom, Miloš Krasić bio je vrlo blizu prelaska u Totenhem! Hari Rednap je bio rešen da dovede našeg reprezentativca na “Vajt Hart Lejn”, međutim “Džekson“ nije želeo pozajmicu, tako da je ceo transfer propao. Mesto Krase, u Londonu je završio Saha! Šta će dalje biti ne zna se, pominje se Zenit kao moguća opcija.


Rojen-Nim 0:1

Selimo se u Francusku “Nacionalnu“ Ligu, tj treću ligu, u kojoj je Nim nastavio svoj povratnički pohod u viši rang. Važna pobeda protiv direktnog konkurenta za vrh vodi ih na 2. poziciju na tabeli koja garantuje ispunjenje ambicija ovog kluba. Miodrag Stošić sve vreme na terenu, uz žuti karton zarađen na samom kraju meča!


Tvente-Groningen 4:1

Nisu se “zeleno-beli” baš najbolje proveli na gostovanju vicešampionu, može se slobodno reći da su deklasirani od strane domaćina! Dušan Tadić ipak nije ostavio toliko loš utisak, već po navici zabeležio je asistenciju prilikom jedinog gola Groningena. U redovima Tventea istakao se De Jong ostvarivši het-trik, čime se popeo na 2. mesto liste strelaca holandskog šampionata!


Bursaspor-Galatasaraj 1:0

Može se reći da je ovakav rasplet situacije pomalo očekivan, Bursa je već duže vreme uspavana i upravo ovakvi derbiji dižu moral ekipi i vraćaju ih na pravi kolosek! Poznato je da je Galatasaraj turski “drim-tim“, trenutno su vodeći na tabeli, ali Stepanovu i drugovima to je bio samo motiv više da ulože poslednji atom snage u ovaj susret! Gol odluke postigao je Batala u 50. minutu, Stepanov je igrao skoro do samog kraja, kada ga je zamenio Erdogan. Uprkos trijumfu, Bursa ostaje u donjem delu lestvice, tj na 10. poziciji!


Makabi Tel Aviv-Ironi 1:1

Bez Sava Pavićevića, i uz brojčanu nadmoć u poslednjih pola sata, Makabi je uspeo da stigne do boda protiv prvoplasiranog kluba Ironi!


Hapoel Aškelon-Hapoel Herzlija 2:1

Obrnuta situacija kod Darka Lovrića, sada su domaći igrala sa desetoricom u polju, ali ih to nije omelo da upišu tri boda. Darko Lovrić je svih 90 minuta komandovao odbranom, uz javnu opomenu!

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić11
Ivanović8
Vukanović8
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Zukić20
Zady Sery20
Radulović20
Korać18
Milosavljević15
Petrović14
Índio14
Carević14
Ivanović12

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...