Vesti / Utakmice / Abubakar spasao Vošu nove bruke

Abubakar spasao Vošu nove bruke20.07.2012. 00:49

Autor: fkv.com Team(11)
Ovako je bilo pred blagajnom stadiona u vreme početka utakmice
Ovako je bilo pred blagajnom stadiona u vreme početka utakmice
I

ako je po analizama domaćih „stručnjaka“ i evropskih kladionica važila za apsolutnog favorita u meču sa litvanskom Suduvom, Vojvodina je morala da „čupa“ nerešen rezultat na svom stadionu, ostavivši razočaranim preko 6000 gledalaca koji su došli da isprate crveno-bele na otvaranju nove sezone. Imali su Novosađani terensku inicijativu svih devedeset minuta utakmice, ali je ona bila jalova u prvom, a tek nešto plodonosnija u drugom poluvremenu.

Iz prvog dela valja zabeležiti šanse Bilbije (varkom se oslobodio čuvara i iskosa sa par metara šutirao u golmana) i Abubakara (šut glavom golman gostiju izbija preko prečke), dok su gosti bili orijentisani isključivo ka odbrani sopstvenog gola.

Drugo poluvreme donosi neverovatne promašaje Stevanovića, Abubakara i Bojovića i pravo je čudo da nijedna lopta nije završila u mreži Litvanaca. Gosti su iskoristili jednu od svega dve prilike koje su stvorili na meču, kada je Benijušis nakon kornera iskoristio opuštenost odbrane Vojvodine i sa peterca glavom sproveo loptu u mrežu Supića.

Nakon toga igrale su se „viktorije“ pred golom Suduve, ali su se napadači Voše propisno obrukali, promašivši u pojedinim situacijama ono što bi fudbalski „petlići“ realizovali bez po muke.

Ipak, pravdu donosi Abubakar u zaustavnom vremenu utakmice nakon indirektnog udarca kojem je prethodila gužva u kaznenom prostoru gostiju. Abu je sa pet metara uspeo da ubaci loptu u mrežu gostiju i spasi Vojvodinu nove bruke na evropskoj sceni.

Stiče se utisak da su Novosađani kvalitetnija ekipa od tima iz Marijampolja, ali ako žele plasman u narednu rundu, pristup mora biti mnogo ozbiljniji, a koncentracija na mnogo višem nivou, pogotovo napadača. Revanš je na programu 26. jula, a žreb za naredno kolo kvalifikacija obaviće se u petak 20. jula u Nionu.

Strelci: Beniušis (56') za Suduvu i Abubakar (90') za Vojvodinu
Sudija: Babby Madden (Škotska)

Vojvodina: Supić, Vulićević (od 86' Smiljanić), Pavlović, Trajković, Đurić, Mitošević, Ađuru (od 60' Bojović), Moreira, Stevanović, Bilbija (od 70' Škuletić), Abubakar
Suduva: Davidovs, Leimonas, Loginov, Slavickas, Čvedukas, Radzvins (Urba), Soblinskas, Ledezma, Lukšus, Eliošins (Urbšus), Beniušis (Borovskij)

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić10
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović4
Zady Sery4
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery19
Korać17
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Carević14
Ivanović12
Čumić12

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...