Vesti / Utakmice / Do pobede sa bele tačke

Do pobede sa bele tačke31.10.2012. 19:48

Autor: Mihailov(0)
S

ećate se utakmice sa Donjim Sremom i pogotka Bojovića iz slobodnjaka? Tada je Vojvodina poslednji put trijumfovala u domaćem šampionatu. Vrlo je moguće da bi se niz loših rezultata nastavio da je Milović malo spretnije reagovao u 77. minutu, kada je srušio Abubakara (po mišljenju arbitra) i skrivio najstrožu kaznu.

Nezahvalno je reći da li je penal postojao, ali je sigurno da bi publika na “Karađorđu” bila zadovoljnija da se igra nastavila. Ovako samo zamazujemo oči - realnost je da nemamo nikakvu igru i da golove postižemo iz čiste slučajnosti! Najneefikasniji smo tim posle Smedereva, postižemo 0,7 golova po meču. Trenutno peto mesto na tabeli previše je za fudbal kakav igramo!

Ovo je inače ista ona ekipa koja bi izbacila bečki Rapid da nije bilo sudije Maleka i koja je stajala na čelu lestvice Jelen Super Lige. Pošto Zagorčić nije valjao, doveden je "ofanzivni" trener Vignjević. Opšti utisak je da nismo ni morali dovoditi novog šefa, rezultati ne bi mogli biti gori od trenutnih!


Vojvodina-Javor 1:0 (0:0)
Strelac: Oumaru u 77. minutu (penal)


Vojvodina (trener Nebojša Vignjević) - Žakula, Vulićević, Trajković, Jokić, Nastić, Meleg (63’ Kosović), Radoja, Moreira (78’ Ađuru), Stevanović, Oumaru, Bojović (63’ Katai).

Javor (trener Mladen Dodić) - Nikolić, Đorđević, Milović, Novaković, Momčilović, Ostojić (86’ Josović), Eliomar, Vidić, Jakimovski (82’ Milovanović), Radivojević (79’ Vlasić), Ifeani.

Sudija Darko Bogdanović (Kraljevo) pokazao je žute kartone Trajkoviću i Bojoviću kod domaćih, a Miloviću (dva, pa zato i crveni) i Vidiću kod gostiju.


Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja. Par poluprilika za obe ekipe, a najbitnije bi bilo izdvojiti šansu Stevanovića u sudijskoj nadoknadi, kada mu je golman gostiju odbranio šut sa par metara udaljenosti.

Nastavak donosi znatno agresivniju igru gostiju, čime je ujedno stvoreno više prostora i za naš tim.

Najpre je Bojović imao priliku da glavom postigne pogodak, međutim šutirao je za malo neprecizno. Priliku utakmice imao je Javor u 64. minutu preko Radivojevića. Na centaršut sa leve strane pomenuti igrač je već savladao Žakulu, no prečka je sprečila Ivanjičane da slave.

Desetak minuta kasnije dogodila se već pomenuta situacija. Kosović je asistirao (više se može reći ispucao loptu) ka Abubakaru, napadač se sjajno snašao i zauzeo poziciju za šut. Milović se u tom trenutku nalazio iza njega, i po mišljenju sudije zakačio Abua koji se našao na zemlji. Ostatak priče znate - jakim šutem u gornji levi ugao konačan rezultat postavio je isti igrač nad kojim je napravljen faul. Štoper gostiju dobio je prvo žuti, a nakon prigovora i crveni karton.

Još jednu priliku Vojvodina je imala preko Kataia, a njegov šut sa distance zaustavio je Nikolić.

Ivanjičani definitivno nisu imali sreće, ponovo im je presudio kamerunski reprezentativac, kao i prethodne godine u četvrtfinalu Kupa. Najviše razloga za zadovoljstvo ima Vignjević koji je upisao istorijski prvenac na klupi novosadskog superligaša. Postavlja se pitanje koliko igra i rezultati treba da postanu loši po naš klub da bi "stručnjak" podneo ostavku?

Potajno smo se nadali da bi kiks protiv Javora mogao dovesti do takvog scenarija, ali ni takav splet okolnosti ne bi sigurno značio Vignjevićev odlazak. Zaboravili smo da se igra na dva fronta i da prvenstvo definitivno nije ono na šta ciljamo. Najmasovnije takmičenje Kup (je naš) ostaje prva ambicija kluba, a tu Nebojša ima stoprocentan učinak! Sa nestrpljenjem isčekujemo žreb u petak.

Za one koje još uvek zanima i prvenstvo, narednog vikenda (nedelja u 13h) Vojvodina će gostovati na Banjici beogradskom Radu.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...