Vesti / Utakmice / Sećanja: Pobeda nad Tuzlacima

Sećanja: Pobeda nad Tuzlacima04.01.2014. 09:37

Autor: fkv.com Team(2)
V

OJVODINA - SLOBODA 3:1 (1:0)

Novi Sad, 4. mart 1988. godine-

Najzad su i fudbaleri Vojvodine zabeležili pobedu u nastavku prvenstva. Sva tri gola domaćini su postigli posle prekida, što je valjda bio i jedini način da se probiju zgusnuti redovi pred kaznenim prostorom Tuzlaka.

Najpre je u 29. minutu golman Peštalić sa leđa na ivici terena nepotrebno oborio Jokanovića i sudija Rupčić je pokazao na jedanaesterac, odakle je Dakić doveo Vojvodinu u vođstvo. Pet minta pre odlaska na odmor salve zvižduka zaorile su se na račun pomoćnog sudije Čolića na čiju intervenciju je poništen efektan pogodak Vorkapića. Glavni arbitar je pokazao na centar i priznao ovaj gol ali ga je na intervenciju svog pomoćnika poništio.

U nastavku, Tuzlaci su svoju jedinu akciju na ovoj utakmici krunisali pogotkom. Ivanović je sa leve strane ubacio loptu do slobodnog Lukića koji je majstorski matirao Marasa. A onda, za kratko vreme Vojvodina je, po istom scenariju, postigla dva pogotka i bodovi su ostali u Novom Sadu. Mihajlović je iz slobodnog udarca najpre pronašao visokog Tanjug koji je loptu skrenuo ka zemlji a Vorkapić je blagovremeno intervenisao i „uneo" loptu u mrežu.

Ova slika ponovila se nešto kasnije samo je ovoga puta strelac bio Jokanović koji je vrhom cipele izbliza po treći put savladao Peštalića.

Press
Turska ipak najbolja opcija, Stanisavljević u Asterasu

U svetlu aktuelnih geopolitičkih zbivanja, a posebno posle obaranja ruskog vojnog aviona od strane turske armije, bilo je neizvesno gde će fudbaleri Vojvodine odraditi zimske pripreme. Već godinama unazad Novosađani su kraj januara i početak februara provodili na obalama...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...