Stadion "Karađorđe"
Re: Stadion "Karađorđe"
Pozdrav svim forumašima! Već par godina pratim ovaj forum i evo tek danas se prvi put javljam.
Video sam danas da su napravili kod stadiona pored trotoara na Bulevaru oslobođenja valjda novu trafostanicu, šta li već... Čini mi se da bi ona trebala da zameni postojeću ispod jugozapada, ali to su samo moja nagađanja. Krenuli su i u rekonstrukciju jugozapadne tribine, tačnije, skida se betonska obloga sa nosećih stubova i nosača tribina. Dakle, ne ruši se sve, pa će rekonstrukcija ove tribine verovatno trajati kraće od radova na centralnom delu juga.
Video sam danas da su napravili kod stadiona pored trotoara na Bulevaru oslobođenja valjda novu trafostanicu, šta li već... Čini mi se da bi ona trebala da zameni postojeću ispod jugozapada, ali to su samo moja nagađanja. Krenuli su i u rekonstrukciju jugozapadne tribine, tačnije, skida se betonska obloga sa nosećih stubova i nosača tribina. Dakle, ne ruši se sve, pa će rekonstrukcija ove tribine verovatno trajati kraće od radova na centralnom delu juga.
- madda fakka
Ko moze neka okrene RTV "razglednice" sad ce biti reportaza o izgradnji tribine
I Bog je Slaninar...
Ako neko naidje na link za taj prilog, nek' okaci ovde...
- madda fakka
Prilog je trajao 20 sekundi nista posebno osim sto se vidi da su "oljustili" jugozapad tj nema stepenika...masterNS wrote:Ako neko naidje na link za taj prilog, nek' okaci ovde...
I Bog je Slaninar...
R.I.P. - Велики југ. Просто је невероватно са којом лакоћом багер "шиша" трибину. Неимари су данас баш прионули на рад.

Кратак инфо за форумаше који нису из Н.С.-а. И данас вредни неимари настављаjу деликатан посао уклањања југозападне трибине.

Ok, evo je i tabla da dopunimo temu iako smo već znali šta se dešava...
I da sumiramo. Dakle, dva nova ulaza se rade na velikom jugu, nova tribina nešto niža na mestu kućice u nivou zemlje bez ukopavanja. Postojali su pritisci da se radi i krivina prema zapadu iznad tehničke kuće ali to sad verovatno nije opcija, a nije ni planirano...
Zbog ovih ulaza na velikom jugu podtribinski prostor ostaje nepromenjen a nove prostorije su dakle samo ispod nove tribine.
"Roštilj" odnosno nosači ostaju menjaju se samo "stepenice"... pretpostavljam da u kapije simetrične i da će u nekoj budućnosti biti moguće nadograditi novi jug.
Mi smo jedno to je naša snaga...
Kako samo ovo ružno izgleda
! Baš me zanima zašto je problem da rekonstruišu i onu "krivinu" prema zapadu, barem da postave samo stolice, pa da ne puštaju tamo nikoga ako nije sigurno, ovako opet će ostati samo gola betončina. Kućica je davala neki poseban šmek a sada ćemo i zvanično dobiti pravi frankenštajn stadion 

What else are you gonna do on a Saturday?
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=aF0uxqolMMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja sam jedan od onih koje ne zanima ama u opste estetika, samo me zanima da li ce smeti da se skace po toj tribini, tj da li ce cigansture i grobari moci da se smestaju na tu novu tribinu bez bojazni da ce izginuti svi zajedno kad se ista srusi kad svi krenu da skacu. Ako se neko razume u to neka odgovori ali bez nagadjanja, interesuje me da li ce moci tribina da izdrzi pritisak ili ne.

Ako do sada niko nije poginuo u Kuli na onoj njihovoj tribini ne verujem ni da ce ovdelaki wrote:Ja sam jedan od onih koje ne zanima ama u opste estetika, samo me zanima da li ce smeti da se skace po toj tribini, tj da li ce cigansture i grobari moci da se smestaju na tu novu tribinu bez bojazni da ce izginuti svi zajedno kad se ista srusi kad svi krenu da skacu. Ako se neko razume u to neka odgovori ali bez nagadjanja, interesuje me da li ce moci tribina da izdrzi pritisak ili ne.![]()
![]()

- severozapad
Samo neka skaču, pa mora valjda da se isproba ta tribina nekako.